Ukázky korfbalu na další škole v Brně na ZŠ Hroznová v Pisárkách

V uplynulých 2 týdnech se uskutečnily až 4 ukázkové dny na ZŠ Hroznová v Brně Pisárkách. Vždy 2 dny byly vyhrazeny jak pro první, tak i pro druhý stupeň této školy.

Zájem o korfbal na své škole projevila místní paní vychovatelka Alena Konečná, která byla s korfbalem aktivní již před 20 lety na jiné škole v Brně, konkrétně na ZŠ Jana Babáka, kde také funguje korfbalový kroužek. Proto nejdřív absolvovala korfbalový seminář pro učitele na ZŠ Janouškové koncem října a následně domluvila ukázky s vedením své školy.

První ukázkový den se konal v čerstvě zrenovované tělocvičně již v úterý 14. listopadu a byl určen pro žáky čtvrtých a pátých tříd. Další 2 ukázkové dny již byly zaměřeny na žáky druhého stupně, kteří si korfbal vyzkoušeli v pondělí 20. a ve středu 22. listopadu. Celý korfbalový program zakončili nejmenší žáci z druhých a třetích tříd v pátek 24. listopadu. Děti nový sport trošku překvapil, ale našli se i někteří korfbalu znalí žáci. Výhody korfbalu ocenili hlavně místní vyučující, kteří tento sport budou určitě zapojovat do výuky tělesné výchovy.  Navíc díky dobré pozici ZŠ Hroznové, mají místní žáci možnost navštěvovat korfbalové kroužky na školách v nedalekých městských částech jako Komín, Žabovřesky nebo Starý Lískovec. 


Komentáře

komentáře Disqus