Turnaj v Moravském Krumlově

Na okrese Znojmo v tělocvičně ZŠ Ivančická v Moravském Krumlově se v úterý 31.10. 2017 konal první korfbalový turnaj žáků 2. tř. -5. tř.  Hrál se Korfbal4 dle pravidel korfbal4. Ve zkratce: hraje se formou přebíhané, tzn. že hřiště není rozděleno na poloviny, v jednom týmu hrají vždy 2 dívky a 2 chlapci proti 2 dívkám a 2 chlapcům z druhého týmu, střídat hráče můžeme hokejově, vždy když tým útočí, dál jsou pravidla stejné jako v klasickém korfbale. Není dovoleno chodit s míčem, není dovoleno žádné násilí, není dovoleno střílet z bráněné pozice, není dovoleno bránit soupeře opačného pohlaví. Družstvo se může skládat maximálně z osmi hráčů (4 dívky a 4 chlapci). 

Utkalo se 6 družstev – tři družstva ze ZŠ Ivančická a tři družstva ze ZŠ JUDr J. Mareše.

 První dvě  příčky obsadily děti ze školy ZŠ Mareše, třetí a čtvrté ze školy ZŠ Ivančická, pátí byly nejmladší děti ze ZŠ Mareše a šesté místo obsadily děti ze ZŠ Ivančická.

 Cílem bylo, aby děti měly pěkné sportovní vyžití a to se nám povedlo. Děkuji moc ředitelství ZŠ JUDr. J. Mareše, že dětem umožnilo absolvovat takovýto turnaj.Více fotografií:https://zsivancicka.rajce.idnes.cz/Turnaj_v_korfballu/

 


Komentáře

komentáře Disqus