Dorostenci předváděli v Prostějově výkony jak na houpačce

Všechny tři týmy si odvezly jednu výhru. V tak trochu podivném miniturnaji v Prostějově si domácí korfbalisté, Šenov i Znojmo odvezli po dvou bodech za jeden úspěch. Původně se v neděli měl odehrát další miniturnaj o třech týmech v Brně, jenže Nový Lískovec se omluvil už předem a Náchod na jih Moravy nepustila silná vichřice. O náhradním termínu se tedy bude ještě jednat.

Klání v Prostějově poznamenal nedostatek hráčů. Hanáci totiž postrádali jednu ženu a Šenov pro změnu nastoupil jen se třemi muži do pole. Nekompletní málem nastoupilo i Znojmo, které však výjimečně sehnalo ženský záskok na poslední chvíli.

První duel dne byl jednoznačný, když si domácí korfbalisté po drtivém nástupu lehce 21:8 poradili s Modrými Slony ze Znojma. Ti se však z debaklu oklepali a týmovým výkonem porazili v napínavém duelu 21:20 Šenov. I proto se v posledním zápase čekal úspěch domácích Hanáků, jenže ti zklamali, když Šenovu podlehli 15:18.

Martin Uherka (trenér, Prostějov): „Byl to zvláštní turnaj. Na Znojmo jsme vlétli a první čtvrtinu vyhráli snad 8:0. To nám hodně pomohlo. Znojmo na tom technicky bylo o poznání hůř než my a nepomohl mu ani fakt, že jsme byli oslabení o jednu hráčku. Druhý prohraný zápas mi připomněl minulé kolo. První půle byla z naší strany dobrá, jenže pak jsme začali kupit spoustu chyb. Nevím, zda pramenily z únavy nebo nezkušenosti. Měli jsme dostatek výborných šancí ke skórování, jenže jsme je zahazovali. Za tohoto stavu by náše výhra asi nebyla spravedlivá.“

Lenka Toufarová (trenérka, Znojmo): „Prostějov pro nás asi představuje blok. Hráči si nejspíš myslí, že jde o mistra extraligy a nemohou ho porazit. Se Šenovem už jsme předvedli mnohem lepší výkon a s týmovou hrou jsme slavili úspěch. Naše hra hodně stojí na Honzovi Toufarovi. Když se mu nedaří, jde dolů celé družstvo. Bohužel máme letos jen tři holky do pole. Nyní jsme výjimečně sehnali holku, která dříve hrála, ale nyní se už naplno věnuje fotbalu. Dokonce je v mládežnické reprezentaci. Příště s námi však už těžko pojede, takže budeme mít opět problém.“

Prostějov, SK RG U19 : Modří Sloni YMCA Znojmo U19  21:8

Poločas: 14:4. Rozhodčí: Ivan Vávra, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Štefák Daniel 6, Bartošová Vendula 4, Horák Dominik 4 - Hrbáčková Kateřina 2, Ságner Miroslav 2, Toufar Jan 2.

 

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 : Šenov, KC - ZŠ U19  21:20

Poločas: 10:12. Rozhodčí: Lukáš Filip, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Toufar Jan 5, Hrbáčková Kateřina 4 - Holubčíková Kristýna 5, Vernarská Vendula 5, Škrobová Tereza 5.

 

Prostějov, SK RG U19 : Šenov, KC - ZŠ U19  15:18

Poločas: 11:6. Rozhodčí: Ivan Vávra, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Štefák Daniel 6 - Holubčíková Kristýna 9, Škrobová Tereza 4.


Komentáře

komentáře Disqus