Start do prvoligové sezony vyšel třem favoritům

Béčka Prostějova a brněnského Korfbal klubu a Kolín. To jsou tři favorizované týmy, kterým na sto procent vyšel start do druhé nejvyšší seniorské korfbalové soutěže. Do hry se v sobotu na třech místech republiky zapojilo v úvodním kole všech osm družstev první ligy, novinku oproti loňsku představuje fakt, že mistrovskou rezervu Českých Budějovic pro letošek nahradilo béčko znojemských Modrých Slonů.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH

Kolín v Pardubicích potvrdil roli ambiciózního celku. Mladý tým, který loni bral bronz, bez větších obtíží přehrál 18:7 Nový Lískovec i 23:7 znojemské béčko a teprve další duely se silnějšími soky naznačí, jak na tom Vemloudi skutečně jsou.

Loni se dočkal až po kontumaci, letos uzmul Nový Lískovec první výhru sezony už v prvním dějství soutěže. Ve vyrovnaném utkání brněnský tým porazil „nově“ složené družstvo znojemské rezervy 15:12 a brzký úspěch mu může přinést elán i do dalších zápasů.

Denisa Čejková (hráčka, Kolín): Skóre vyznělo jednoznačně v náš prospěch, i když start sezony s sebou přináší vždy potíže v podobě sehranosti a dalších věcí. Nám to naštěstí na začátku sedlo. Máme v týmu řadu hráčů, kteří ještě loni nastupovali za dorost, proto se musíme ještě sehrát. Neřekla bych, že jsme změnili nějak taktiku, snažíme se hrát jednoduše a nic zbytečně nevymýšlet. Předem atak na nejvyšší příčky nevyhlašujeme, ale samozřejmě bychom se rádi pohybovali ve vrchní části tabulky.

Markéta Cupáková (hráčka, Nový Lískovec): První duely jsme si moc užili. Posílil nás z dorostu Adam Leznar, což bylo znát. Bohužel jsme nastoupili jen v sedmi lidech, proto jsme nečekali žádné zázraky Výhra nad Znojmem nás tak příjemně potěšila. V budoucnu bychom se měli scházet v dostatečném počtu. Chyběl třeba Kuba Pernica, který se má po operaci brzy vrátit. Potěšilo nás, že Znojmo dorazilo s ryze béčkovou sestavou, kde nebyl nikdo z extraligy. My letos v Novém Lískovci sázíme hodně na dorost, kde hodně korfbalistů hraje poslední rok. Seniorský tým bereme na pohodu, i když cítím oproti loňsku změnu. Je vidět, že jsme trochu mákli.

Aladár Dančo (hrající trenér, Znojmo B): Letos jsme dali do kupy béčko, protože máme dost „starých“ hráčů, kteří přišli, že si chtějí zahrát. Ty jsme doplnili nějakými dorostenci. S hrou jsme byli spokojení, i když s Lískovcem jsme chtěli jednoznačně uspět. Škoda, že neumíme hrát proti sedmi. Nebylo to pro nás žádná výhoda. Chce áčko i béčko oddělit, v každém týmu budou hrát jiní lidé.

Kolín, VKC : Brno, KK Nový Lískovec 18:7

Poločas: 12:3. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Paďouková Tereza 8, Čejková Denisa 4, Novotný Jakub 3 - Leznar Adam 4, Drábek Miroslav 2.

 

Brno, KK Nový Lískovec : Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 15:12

Poločas: 7:6. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Drábek Miroslav 6, Cupáková Markéta 4, Franta Jiří 2 - Toufarová Lenka 4, Dančo Aladár 2, Vejtasová Ivana 2.

 

Kolín, VKC : Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 23:7

Poločas: 10:2. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Novotný Jakub 5, Čejková Denisa 4, Motáková Anna 3, Paďouková Tereza 3 - Vejtasová Ivana 2.

 

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

V jižních Čechách kralovalo brněnské béčko, které si poradilo 19:12 s domácím Táborem a poté i hladce 20:9 s Náchodem, který po zranění dvou hráček dohrával v sedmi. Proti Táboru se však Brňané v prvním poločase trápili a dokonce ho prohráli. Po poločase se ale zmátořili a díky vylepšené střelbě dovedli duel do vítězného konce.

Tábor v domácí hale nestačil ani na Náchod, kterému trochu překvapivě podlehl 13:24

Jiří Ziegler (hráč, Brno B): Tábor se proti nám v první půli velice dobře trefoval. Je to nepříjemný soupeř, který hraje velmi tvrdě a má nepříjemnou obranu. Trochu jsme se s tím srovnávali, poté už to bylo lepší, ve druhé půli dal soupeř jen jeden koš. Náchod byl o něco korfbalovější, má mladý tým. My jsme však zkušeně ubránili dva až tři jeho stěžejní hráče a dostali jsme ho pod tlak. Samozřejmě bychom letos rádi napodobili České Budějovice, které loni ovládly extraligu i první ligu, ale žádné specifické cíle jsme si nestanovili. Čekáme spíš na začátek extraligy. Letos se nehrají rezervy, proto v první lize dostane šanci ten, který si v extralize tolik nezahraje.

Zuzana Kášková (hráčka, Tábor): Moc nám to zpočátku nešlo, hlavně střelba vázla. Co také chceme, když jsme měli jeden společný trénink. Herně to tak špatné nebylo, jenže ta střelba… Jen s Brnem jsme měli v první půli světlou chvilku a soupeř se moc netrefoval. Soutěž bude dost nevyzpytatelná podle toho, jak ji kdo pojme a s jakými lidmi ji bude hrát. Nám začínaly scházet holky, naštěstí nám nějaké došly na hostování z Prahy. Sezonu bychom tak měli v pohodě zvládnout, i když pořád stárneme.

Tábor, KC SPŠS : Brno, KK "B"  12:19

Poločas: 11:8. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Dvořák Milan 3, Šteger David 3 - Bušíková Zuzana 6, Jemelíková Vendula 3, Kovář Filip 3, Weissová Martina 3.

 

Tábor, KC SPŠS : SK Plhov Náchod  13:24

Poločas: 4:12. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Kášková Zuzana 4, Ziegler Tomáš  3 - Novotný Jakub 6, Rompotl Tomáš 5, Šmíd Filip 5.

 

Brno, KK "B" : SK Plhov Náchod 20:9

Poločas: 11:4. Rozhodčí: Zuzana Maňáková, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Jemelíková Vendula 4, Ziegler Jiří 4, Drábková Dominika 3, Kovář Filip 3 - Novotný Jakub 3, Čermáková Radka 2, Šmejkal Jan 2.

 

DVOJZÁPAS V NĚMČICÍCH NA HANÉ

Loňský finalista z Prostějova si na úvod z chutí zastřílel a vůbec mu nevadilo, že kvůli rekonstrukci haly odehrál první dva domácí duel nové sezony ve vyhnanství v Němčicích na Hané. Se Šenovem si prostějovská rezerva poradila hladce 22:9 a 28:9.

Jan Tichý (hráč, Prostějov B): Chtěli jsme si zkusit sestavu pro blížící se extraligu, proto jsme nasadili to nejsilnější, co bylo k dispozici. Šenov na nás v našem složení neměl, i když si myslím, že proti jiným prvoligovým týmům bude normálně konkurenceschopný. I když jsme vyhráli, je samozřejmě stále co zlepšovat. Máme v plánu letos podle výkonnosti rozdělit týmy na áčko a béčko. Mělo by nás být dost, tak s tím snad nebude problém.

Prostějov, SK RG "B" : Šenov, KC - ZŠ  22:9

Poločas: 13:4. Rozhodčí: Peter Bušík. Nejlepší střelci: Šnajdr Petr 5, Galíček Petr 4, Lorencová Kateřina 4 - Vernarská Tereza 3, Škrobová Tereza 3.

 

Prostějov, SK RG "B" : Šenov, KC - ZŠ  28:9

Poločas: 16:4. Rozhodčí: Peter Bušík. Nejlepší střelci: Tichý Jan 10, Šnajdr Petr 5 - Škrob Daniel 3, Holubčíková Kristýna 2, Rusňak Martin 2.

 

1.            Prostějov, SK RG "B"                          2             2             0             0             50:18     4

2.            Kolín, VKC                                         2             2             0             0             41:14     4

3.            Brno, KK "B"                                      2             2             0             0             39:21     4

4.            SK Plhov Náchod                                2             1             0             1             33:33     2

5.            Brno, KK Nový Lískovec                      2             1             0             1             22:30     2

6.            Tábor, KC SPŠS                                 2             0             0             2             25:43     0

7.            Modří Sloni YMCA Znojmo "B"             2             0             0             2             19:38     0

8.            Šenov, KC - ZŠ                                   2             0             0             2             18:50     0


Komentáře

komentáře Disqus