World Games 2017 - den první

World Games 2017 – den první

Korfbalový turnaj je tentokráte, na rozdíl od kolumbijského Cali v roce 2013, na programu hned na začátku Světových her. Slavnostní zahájení korfbalového turnaje proběhlo za účasti presidenta IKF Jana Fransoo ve sportovní hale za naprostého diváckého nezájmu. První koš tohoto turnaje zaznamenala pětadvacetiletá německá reprezentantka Anna Schulte po necelých padesáti vteřinách zahajovacího zápasu, ale k bodovému zisku pro německý tým to první den turnaje v základní skupině B nevedlo.

Skupina A:

Nizozemsko – Čína         33:10 (po čtvrtinách 9:1, 17:3, 27:7)

Nizozemští obhájci titulu nedali asijským protivníkům sebemenší šanci. Čínští reprezentanti sice vsítili první koš utkání, ale v první čtvrtině již žádný další nepřidali. Nizozemci si tak bez většího odporu soupeřů dokráčeli pro jasné vítězství a již zítra je čeká souboj proti tradičnímu soupeři z Belgie. Nejlepším střelcem prvního zápasu skupiny A se stal Laurens Leeuwenhoek, který zaznamenal sedm košů.

Belgie – Austrálie            26:8 (po čtvrtinách 7:1, 13:3, 17:5)

Ani Belgie, jakožto obhájce stříbrných medailí z minulých Světových her, nadala svému soupeři šanci a již v poločase mohl belgický trenér v poklidu poslat všech šest náhradníků do hry a pošetřit tak síly na zítřejší boj s Nizozemskem. Ve výborné střelecké formě se ukázal zejména Nick Janssens, který stihl za druhý poločas sedm košů a může tak pomýšlet na vylepšení své střelecké pozice z minulých World Games, kde s 18 koši skončil na děleném devátém místě.

Tabulka skupiny A:

  1. Nizozemsko      1z.          3b.         33:10
  2. Belgie               1z.          3b.         26:8
  3. Austrálie           1z.          0b.         8:26
  4. Čína                 1z.          0b.         10:33

 

Skupina B:

Taiwan – Německo        22:14 (po čtvrtinách 7:4, 8:6, 14:11)

Němečtí reprezentanti byli favorizovanému Taiwanu po více než tři čtvrtiny důstojným soupeřem, když ještě ve 26.minutě byl stav vyrovnaný 11:11 a na začátku poslední desetiminutovky vedl nejlepší tým asijského kontinentu a druhý nejlepší tým světového rankingu jen dvoukošovým rozdílem 14:12.  Závěr utkání pak již patřil definitivně Taiwanu, který se mohl přít o výbornou střeleckou mušku ženské části týmu, když nejlepší střelkyní zápasu byla Ya-Wen Lin se sedmi koši a dívky celkem zaznamenaly 17 z 22 košů. 

Velká Británie – Polsko                 23:11 (po čtvrtinách 8:0, 16:3, 20:7)        

Domácí reprezentace Polska nepřekvapila a potvrdila obavy odborníků, že na tomto turnaji bude jasně nejslabším týmem. Již po první čtvrtině prohrávala 0:8 a první koš zaznamenala až v patnácté minutě za stavu 0:13. Tým Velké Británie pod vedením kouče D.Bucklanda si v lehkém tempu pohlídal jasné vítězství a vyšvihl se na průběžné první místo tabulky B, které bude hájit zítra proti taiwanskému výběru. 

Tabulka skupiny B:

  1. Velká Británie                   1z.          3b.         23:11
  2. Taiwan                              1z.          3b.         22:14
  3. Německo                          1z.          0b.         14:22
  4. Polsko                              1z.          0b.         11:23

 

Tabulka střelců po prvním dni:

1.-3. Ya-Wen Li                      (Taiwan)              7košů

         Laurens Leeuwenhoek (Nizozemsko)      7košů

         Nick Janssens               (Belgie)               7košů

4.-5. Shu-Ping Chu                 (Taiwan)             6košů

        Blake Palfreyman           (V.Británie)         6košů

6.-8. Marjolijn Kroon               (Nizozemsko)     5košů

        Esther Cordus                (Nizozemsko)     5košů

        Joseph Bedford             (V.Británie)          5košů


Komentáře

komentáře Disqus