Noví rozhodčí se školili v Náchodě

Noví rozhodčí se školili v Náchodě

Červnový Český pohár žáků v korfbalu, který se konal jako již tradičně v Náchodě, byl jako obvykle spojen se seminářem určeným pro ty, kteří chtějí působit jako korfbaloví rozhodčí. Letošní ročník zaznamenal dokonce rekordní účast – víkendového semináře se pod vedením dvojice zkušených mezinárodních rozhodčích, Ondřeje Fridricha a Lukáše Pazourka, zúčastnilo celkem 11 nových adeptů a 2 rozhodčí s licencí třídy C nebo D.

Páteční úvodní seminář se nesl zejména v duchu seznámení se s právy a povinnostmi rozhodčího, pokyny, jak přistupovat ke korfbalovým zápasům z pozice rozhodčího a zásadní část se samozřejmě věnovala pravidlům.

Celý víkend pak všichni rozhodčí měli možnost si teoretické poznatky ověřit v praxi během turnajových zápasů všech žákovských kategorií pod dohledem obou školitelů. Nominace rozhodčích na jednotlivá utkání občas nebyly jednoduché, protože téměř všichni účastníci kurzu působili na turnaji také v roli hráčů nebo trenérů, takže některá utkání byl problém obsadit. Ale všichni se svých úkolů zhostili velmi zodpovědně a mnozí svými výkony vysloveně příjemně překvapili. Během rozhodování zápasů si všichni adepti ověřili, že nejtěžší na roli rozhodčího není ani tak schopnost posoudit situaci správně, ale hlavně schopnost rychle a jednoznačně „rozhodnout“ (a pro některé také zapískat do píšťalky).

Po dvoudenním maratonu pak oba školitelé mohli s uspokojením konstatovat, že za víkend viděli v akci spoustu nových slibných rozhodčích. Doufáme, že všichni dostanou dostatek prostoru v příštím ročníku při rozhodování zejména mládežnických soutěží.  

A kdo tedy novou licenci rozhodčího třídy D získal?

Jiří Moc

PKC NÁCHOD

Anna Literová

VKC Kolín

Petr Šnajdr

SK RG Prostějov

Tomáš Čihák

SK AFK RESPO Kutna Hora

Mikuláš Martinec

PKC Náchod Plhov

Dominika Drábková

Korfbal Klub Brno

Adam Lorenz

Korfbal Klub Brno

Lenka Pospíšilová

KK Nový Lískovec Brno

Veronika Kočí

KC - ZŠ Šenov

Denisa Sedláková

KC-ZŠ Šenov

Nela Kubů

KK Nový Lískovec Brno

 

Další rozhodčí, kteří se semináře zúčastnili, byli Michael Hák a Markéta Cupáková. Díky velmi dobrým a spolehlivým výkonům získala Markéta zvýšení licence na třídu C.

 

V podzimních měsících plánuje KR také předsezónní seminář pro rozhodčí třídy A, B a C. 


Komentáře

komentáře Disqus