Již i Biskupské Gymnázium v Brně si vyzkoušelo korfbal

Na další střední škole v Brně se představil korfbal. Tentokrát to bylo Biskupské gymnázium, na kterém si studenti zahráli korfbal v průběhu 3 dnů.

Brněnské Biskupské gymnázium se dostalo ke korfbalu i díky některým studentům, kteří aktivně nastupují v dresu Korfbal klubu Brno. A zrovna v této sezóně také získali zlaté medaile v dorostenecké kategorii. Proto v průběhu ukázkových hodin korfbalu pomáhal především místní student tercie Jiří Kohl, který je velkým talentem brněnského Korfbal klubu.

Ve 2 dnech minulého týdne a také toto pondělí si korfbal vyzkoušeli téměř všichni studenti 8-letého gymnázia a také některých tříd 4-letého studia. Všechny ukázkové hodiny probíhaly ve velkém venkovním sportovním areálu školy, přičemž také sluníčko napomáhalo příjemné atmosféře při korfbalových zápasech. Jen při té střelbě proti slunku trošičku překáželo.

Korfbal ale velmi zaujal místní vyučující, kteří přivítali možnost zapůjčení korfbalového vybavení do příštího školního roku. A protože ve stejné hodiny mají tělocvik jak holky, tak kluci, korfbal bude určitě využíván jako vhodný doplněk výuky TV na tomto Biskupském gymnáziu.


Komentáře

komentáře Disqus