Na U19 World Korfball Cupu slaví Česká republika 4. místo

Poslední turnajový den byl ve znamení bojů o medajle i konečná umístění. Český tým se nejprve utkal se suverením vítězem skupiny F – Holandskem. Češi nastoupili do zápasu s odhodláním soupeře potrápit, ale favorit turnaje měl od samého začátku jasně navrch. Když už si naši reprezentanti vypracovali slibné šance, znovu se projevila nejistota v koncovce. Už v prvním poločase si Nizozemci vytvořili pohodové vedení a tak ve druhé půli dostali příležitost i hráči z laviček obou týmů. Favorit turnaje i tak naprosto dominoval po vítěžství 25:5 postoupil do finále. Na český výběr tedy čekal boj o bronz s poraženým duelu Tchaj wan - Belgie.

V souběžně hraném semifinále, měl překvapivě navrch tým z Asie a tak naše hráče čekal na závěr turnaje “belgický” reparát. Po vyrovnaném předchozím duelu Češi cítili šanci poprat se o medaili a oplatit soupeři porážku ze základní skupiny. Belgičané po celou dobu turnaje těžili z větších zkušeností, ale Češi se na druhou stranu prezentovali výbornou obranou. To měla být hlavní zbraň, kterou chtěli i nyní hru favorita eliminovat. Belgičané si z předchozího střetnutí vzali ponaučení a v boji o třetí místo, nasadili to nejlepší co měli k dispozici. Náš tým se slavnějšího soupeře nezalekl a dlouho držel se soupeřem krok. Narozdíl od utkání v základní skupině tentokrát českým hráčům viditeně docházely síly v druhém poločase. Toho favorit využil a během posledních minut ve skóre výrazně odskočil až na konečných 15:7

Hlavní trenér Milan Čejka hodnotí poslední den:
Přestože na to výsledky posledního dne nevypadají, jsem se závěrem turnaje spokojen. Národní tým i někteří čeští hráči sklidili za předvedené výkony uznání od takových osobností jako D. Buckland, J.S. Flokstra, J.S v den Bos nebo bývalý vynikající reprezentant NL - L.Simons. Česká reprezentace se představila v dobrém světle a čtvrté místo bylo zřejme v danou chvíli jejím maximem. Chceme však na dobré výkony a výsledky týmu ČR U-19 navázat a v započetém trendu pokračovat.


Komentáře

komentáře Disqus