Češi se na závěr World Korfball Cupu poperou o medaile

Třetí den byl pro český tým den pravdy, neboť je čekali dva horkokrevní soupeři a to Katalánsko a Portugalsko. Postupová matematika byla jasná: k postupu do bojů o medaile bylo potřeba získat 4 body. Jiný výsledek by znamenal boj o umístění mimo medailové pozice.

Hned první zápas proti Katalánsku ukázal, že cesta do finálové čtyřky nebude jednoduchá. Celý zápas byl nesmírně vyrovnaný a pro mladé hráče psychicky náročný. Žádný z týmů si během zápasu nedokázal vyudovat výraznější vedení. Poslední dvě minuty utkání byly velice nervózní z obou stan, ale nikdo nedokázal využít chyb obrany ve svůj prospěch. I díky neproměněné penaltě Katalánců svítilo po závěrečném hvizdu na tabuli skóre 11:11 a bylo jasné, že zápas musí rozhodnou zlatý koš. Do prodloužení oba celky nastupovaly s vědomím, že zlatý koš je může posunout do bojů o medaile. V divácky atraktivním, ale pro hráče na palubovce infarktovém prodloužení měl český tým obrovské štěstí. Katalánci zahodili nabídku vítězství, když neproměnil penaltu a o dva útoky později vstřelila vítězný koš nejmladší hračka českého týmu Anička Literová, která tak strhla vítězství 12:11 na stranu českých lvíčat.

Po zápasu s Katalánskem bylo jasné, že se o postup do finálové čtyřky Češi poperou Portugalskem. Souboj s Protugalskem měl podobný průběh  jako s Katalánskem. Nervózní průběh a vyrovnané skóre provázelo celý zpas. Českým hráčům se však podařilo lépe zvládnout závěr zápasu. V posledních minutách udrželi dvoubodový náskok a i přes urputnou snahu Portugalců uhájili Češi výhru 9:7. Oslavy českého týmu tak mohly vypuknout naplno.

Hráli jsme zase o kousíček lépe a hlavně koncentrovaně. To co po hráčích požadujeme to se snaží plnit a to je super. Chceme, aby ve hře přemýšleli a více stříleli, a to se nám daří. Pochvalovali si oba trenéři.

Finálová čtyřka tunaje má povědomé složení let minulých - Holandsko, Belgie, Tchajwan a Česká republika. Již nyní je jasné, že letos český výběr vylepší loňské šesté místo. V neděli - poslední den turnaje se čeští hráči pokusí probojovat do finále, v cestě jim však bude stát favorit favoritů - Holandsko. Zápas o postup do finále začíná již v 11:45.


Komentáře

komentáře Disqus