U19 má za sebou boje v základní skupině

Hned první den turnaje byly v plánu všechna utkání základní skupiny. Čeští hráči tak měli před sebou porci tří zápasů. Nejdříve s nevyzpytatelným Maďarskem, poté s outsiderem skupiny Hong Kongem a na závěr prvního dne s Belgií.

Začátek prvního utkání s Maďarskem byl ze strany českého týmu trošku nervózní. Svědčí o tom i výsledek v poločase 2:1. Do druhého poločasu však vstoupil český tým jako vyměněný a zaslouženě vyhrál 9:2. Výhra v prvním utkání dodala týmu klid a výběr Milana Čejky se mohl soustředit na nadcházející utkání.

Následující zápas proti Hong Kongu měl skončit jasným vítězstvím pro česke korfbalisty. To se později také ukázalo i na hřišti. Naši hráči si hned od začátku vypracovali slibné vedení a podle plánu zvítězili 10:5.

Jako poslední soupeř ve skupině na český tým čekala Belgie. Do zápasu šel národní tým s jistotou druhého místa ve skupině a tak mohl být v klidu. Na hřišti byli Češi pro belgický tým v některých částech rovnocenným soupeřem. Ze začátku utkání Češi drželi s Belgičany ve skóre krok, ale koncem prvního poločasu favorit našim hráčům odskočil. Belgický tým se ocitl v dlouho nevídané situaci a na vítězství se viditelně nadřel. Druhý poločas v podstatě jen hájil náskok z první poloviny utkání. Konečný výsledek 11:5 a hlavně výsledek druhého poločasu 4:3 je pro český výběr příjemnou tečkou za prvním turnajovým dnem.

Předvedená hra je o velký kus jinde než na prvních soustředěních. Herně je to mnohem lepší než na předchozím turnaji v Rotterdamu. Zlepšili jsme se v obraně, začali jsme při hře i víc přemýšlet. Co nás pořád trápí jsou útoky a úspěšnost zakončení. Potřebujeme, aby koše dávalo více hráčů. Ne jen Dan Štefák (prozatím 2. místo v tabulce střelců turnaje). Je toho ještě spousta co zlepšovat, shodli se oba trenéři.

Co je však ještě horší než nízká střelecká úspěšnost jsou zranění s kterými se musí trenéři vypořádat. Hned první den se zranila Pavlína Štěpánová, Markéta Cupakova a zraněný kotník se ozval i Aničce Motákové.

Zítra čekají na český tým dva hodně nepříjemní soupeři ze skupiny A. Ve 12:30 Katalánsko, které ve skupině A obsadilo druhé místo  a v 16:30 Portugalsko, které skupinu A vyhrálo těsným vítěžstvím právě nad Katalánskem.

 

Komentáře

komentáře Disqus