Korfbalová extraliga vrcholí. České Budějovice se přiblížily třetímu finále v řadě

Poslední kolečko, kdy se v extralize utká každý s každým, odstartovalo. Sobotní dva zápasy nejvyšší korfbalové soutěže nepřinesly výrazné překvapení. Vládci tabulky a už jistí finalisté z Brna si bez výraznějších problémů poradili 22:15 s Prostějovem, důležitější duel o druhé místo se odehrál na jihu Čech. České Budějovice přehrály 24:18 Znojmo a nasadily tak k lehkému trháku. Na sobotního soka a Prostějov mají nyní dvoubodový náskok.

Brněnskému korfbal klubu se v posledních střetnutích nedařily první poločasy a chtěl na nich zapracovat. Úkol Jihomoravané splnili, první desetiminutovku nad domácím Prostějovem ovládli 9:3, a i když pak trochu polevili, pohodlné vedení už nepustili. „Chtěli jsme se špatnými prvními půlkami něco udělat a to se povedlo. Chyběli nám Lenka Faltýnková a Ivan Vávra a naštěstí to šlo i bez nich. Řekli jsme si, že soupeře pro finále si nebudeme vůbec vybírat. Prostě hrajeme naplno a necháme je se o ten druhý flek pobít mezi sebou,“ povídal brněnský kouč Jakub Máša, jehož základní stavební kámen týmu už dlouho tvoří dívčí část týmu. „Když máme nejlepší holky v republice, musí to tak být. Je důležité, že to před pár lety pochopili i kluci. Když se však holkám nedaří, kluci je podrží,“ dodal Máša.

Prostějov porážka s Brnem nemusí zas až tak bolet. Rozhodující boje o druhé místo pro něj přijdou na řadu v posledních dvou kolech. Když porazí České Budějovice i Znojmo, může si zahrát o zlato. „Rozhodla jednoznačně úspěšnost střelby. Brno ji mělo snad čtyřicetiprocentní, to je suprové číslo. Jde vidět, že jeho hráči trénují aspoň třikrát nebo čtyřikrát v týdnu, mají to prostě v ruce. Rozhodne se ale až teď, každý ze tří zbývajících týmů se o finále může porvat. Rozhodne aktuální forma,“ podotkl prostějovský Jan Tichý.

Prostějov, SK RG : Brno, KK  15:22

Poločas: 8:13. Rozhodčí: Lukáš Filip, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Vyroubal Alexandr 4, Havlová Renata 3, Marek Michal 3 - Bušík Peter 5, Šedý Jan 5, Jonáková Eliška 4.

 

České Budějovice si třetí finálovou účast v řadě výrazně přiblížily. Se Znojmem si od začátku udržovaly mírné vedení. „Ale šlo o vyrovnané utkání. Výrazně jsme soupeři neodskočili. Už šlo na palubovce trochu poznat, že jde do tuhého. Zradilo nás trochu zdraví, nemohla jsem nastoupit já, ani Petr Pešák, v neděli bude chybět kvůli druhé žluté kartě i Vlasta Krejčí. Marody však výborně zastoupila Verča Bínová, která se ke hře vrátila po delší pauze. Může to být tajný trumf pro závěrečné boje. Je vysoká, tudíž doskočí a své si odvede i na asistenci. Útočící kluci to pak mají ulehčené. Teď situaci bereme tak, že v neděli se nám v Brně i kvůli oslabení bude hrát těžko, ale zásadní bude následující zápas s Prostějovem,“ popsala marodící českobudějovická opora Martina Klacková.

České Budějovice – Modří Sloni Znojmo 24:18


Komentáře

komentáře Disqus