Školní korfbalový pohár vyvrcholí brněnským finále

Osm základních škol si ve čtvrtek 9. března zahraje finále Školního korfbalového poháru v hale Tatranu Bohunice. Ve finálové osmičce jsou i nové školy, které se v loňském ročníku do závěrečného turnaje v kategorii 4. a 5. ročníků neprobojovaly. Zastoupení na finálovém turnaji, který začne o 8:30, bude mít 6 městských částí, po dvě školy se kvalifikovaly ze Starého Lískovce a Žabovřesk, po jedné škole mají městské části Bystrc, Komín, Nový Lískovec a Žebětín.

Z prvních míst obvodních turnajů postoupily ZŠ Kamínky, ZŠ Labská, ZŠ Laštůvkova a ZŠ Sirotkova. Z druhých míst se kvalifikovaly ZŠ Elišky Přemyslovny, ZŠ Jana Babáka, ZŠ Otevřená a ZŠ Pastviny. Všech 8 účastníků bude rozděleno do dvou skupin po 4 týmech. V každé skupině vždy 2 školy z prvních míst obvodních kol a 2 školy z druhých míst obvodních kol. Do semifinále postoupí týmy na prvních 2 místech obou skupin. Turnaj vyvrcholí finálovým zápasem ve 12:00 hod. Rozdělení do skupin je tedy následující:

Skupina A:                                           Skupina B:

ZŠ Laštůvkova (Bystrc)                        ZŠ Sirotkova (Žabovřesky)

ZŠ Labská (Starý Lískovec)                  ZŠ Kamínky (Nový Lískovec)

ZŠ Pastviny (Komín)                            ZŠ Otevřená (Žebětín)

ZŠ Jana Babáka (Žabovřesky)              ZŠ Elišky Přemyslovny (Starý Lískovec)

Nováčci finálového kola v kategorii minižáků jsou ZŠ Labská, ZŠ Sirotkova a ZŠ Kamínky. Sirotkova a Labská ale v loňském ročníku postoupily do finále mladší kategorie přípravek. Ani jeden z těchto tří nováčků však nebude žádným otloukánkem, vždyť všechny 3 školy vyhrály svoje obvodní kola.

Titul z minulého školního roku obhajuje ZŠ Pastviny, druhá byla ZŠ Jana Babáka, obě však postupovali až z druhého místa svých obvodních turnajů. Bronzovou příčku bude obhajovat ZŠ Laštůvkova. A dovolíme si tvrdit, že právě tato škola z Bystrce je v letošním ročníku největším favoritem, vždyť v obvodním kole za ní nastoupilo až 9 mladých hráčů a hráček z Korfbal klubu Brno. Překvapením turnaje může být ZŠ Sirotkova, která jednoznačně opanovala své obvodní kolo, a to hlavně díky dobrému zázemí basketbalu, ze kterého se děti jednoduše dokážou přeorientovat na korfbal.

Každopádně turnaj slibuje napínavou podívanou a žádný účastník nemá nic jisté. Všem mladým sportovcům a jejich učitelům – trenérům držíme palce a ať zvítězí ten nejlepší.

Školní Korfbalový Pohár organizuje Korfbal klub Brno ve spolupráci s Českým korfbalovým svazem a Asociací školních sportovních klubů za finanční podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje a městských částí Bystrc a Starý Lískovec.


Komentáře

komentáře Disqus