Všech 8 finalistů Školního korfbalového poháru je známo

V druhé polovině února se odehrála čtyři obvodní kola, z každého z nich postoupily do finále 2 nejlepší týmy. Ve finálové osmičce má zastoupení 6 brněnských městských částí.

Od 16. do 28. února se v obvodních kolech představilo celkem 14 škol z celého Brna, zastoupení mělo 9 městských částí. Z prvního obvodního kola v Žabovřeskách 16.2. na ZŠ Jana Babáka postoupily zrovna obě zúčastněné školy z této městské části, ZŠ Sirotkova a ZŠ Jana Babáka. Hlavně ZŠ Sirotkova nedala svým soupeřům žádnou šanci a skončila s pozitivním skóre +26 košů. Černý Petr zůstal v rukách žákům ZŠ Náměstí Míru, kteří nejdřív uhráli se ZŠ Jana Babáka remízu, ale v druhém zápase s ní již prohráli.

Z druhého obvodního kola 20. února na ZŠ Otevřená v Žebětíně postoupila z prvního místa ZŠ Laštůvkova z Bystrce, která je plná hráčů Korfbal klubu Brno a tomuto obvodnímu kolu dominovala. O druhé postupové místo byl velký boj, který nakonec nejlíp zvládly místní děti ze ZŠ Otevřená. Další 2 školy z Bystrce, ZŠ Heyrovského a ZŠ Vejrostova, jim celý turnaj byly v patách, předstihnout domácí školu se jim ale nepovedlo.

Třetí obvodní kolo 24. února na ZŠ Arménské v Bohunicích nemělo své favority. Nakonec bez ztráty bodu vyhrála ZŠ Labská ze Starého Lískovce, kde probíhá také školní korfbalový kroužek. Druhé místo pro sebe nakonec získala také škola ze Starého Lískovce, a to ZŠ Elišky Přemyslovny, která v rozhodujícím zápase porazila domácí ZŠ Arménskou fotbalovým výsledkem 1:0. Třetí škole ze Starého Lískovce a loňskému finalistovi ZŠ Bosonožské letošní ročník nevyšel a v obvodním kole obsadila až 4. místo.

Poslední obvodní kolo se odehrálo 28. února na ZŠ Pastviny v Komíně a přineslo nejtěsnější boj o vítězství v skupině. Místní žáci odehráli 2 velmi vyrovnané zápasy proti ZŠ Kamínky z Nového Lískovce. Oba zápasy nakonec skončily rozdílem jediného koše a stejným výsledkem 4:3 pro Kamínky. Třetí škola v skupině, ZŠ Hamry z Maloměřic, si vybrala obvodní kolo se silnými soupeři a nedokázala jejich postupové ambice ohrozit.

Pár statistik obvodních kol nakonec. 14 škol odehrálo 24 zápasů, ve kterých padlo dohromady 183 košů. Turnajů se zúčastnilo celkem 170 dětí. Nejlepší střelci byli hned na prvním obvodním kole, mezi holkami Tereza Lajkebová se ZŠ Sirotkova s 8 koši a mezi kluky Adam Drahanský s 9 koši, jeho družstvo z Náměstí Míru však do finále nepostoupilo.

Fotky z obvodních kol najdete zde.

Finálové kolo se odehraje již příští čtvrtek 9. března v nové hale Tatranu Bohunice v Brně.

Seznam škol kvalifikovaných do městského finále:

ZŠ Elišky Přemyslovny (Starý Lískovec)

ZŠ Jana Babáka (Žabovřesky)

ZŠ Kamínky (Nový Lískovec)

ZŠ Labská (Starý Lískovec)

ZŠ Laštůvkova (Bystrc)

ZŠ Otevřená (Žebětín)

ZŠ Pastviny (Komín)

ZŠ Sirotkova (Žabovřesky)


Komentáře

komentáře Disqus