Známe další finalisty Školního poháru z Bystrce a Žebětína

Již v 8:30 se sešli všichni účastníci obvodního kola na ZŠ Otevřené v Žebětíně, i když turnaj oficiálně začínal až v 9:00. Všechny děti se nemohly dočkat, kdy vyběhnou na hřiště a budou reprezentovat svou školu v prestižním souboji mezi bystrckými a žebětínskou školou. Kromě domácí ZŠ Otevřené dorazily 3 školy z Bystrce, ZŠ Heyrovského, ZŠ Laštůvkova a ZŠ Vejrostova.

Hned první zápas přinesl zajímavou podívanou. Zápas mezi Otevřenou a Vejrostovou byl vyrovnaný v průběhu celých 20 minut a skončil spravedlivou remízou 3:3. K druhému zápasu nastoupila družstva z Heyrovského a Laštůvkové. ZŠ Laštůvkova byla velkým favoritem turnaje, hned 9 z 12 dětí jejího družstva navštěvuje korfbalový kroužek Korfbal klubu Brno. Laštůvkova potvrdila roli favorita a vyhrála 5:2. Další zápas přinesl opět vyrovnané výkony, když Otevřená a Heyrovského stáli bok po boku během celého zápasu. O výsledku rozhodla až poslední minuta, ve které dokázaly děti ze Žebětína skórovat 2 koše po sobě a strhly výhru na svou stranu. V dalším zápase si Laštůvkova bez problémů poradila s Vejrostovou a porazila ji rozdílem 7 košů. V předposledním zápase dne se odehrávalo bystrcké derby mezi ZŠ Heyrovského a ZŠ Vejrostovou. Vejrostova potřebovala vyhrát, aby si udržela šanci na postup a Heyrovského zatím bez bodu bojovalo již jen o svou čest. Padalo málo košů, nakonec nejmíň ze všech zápasů, co drželo ostatní v napětí, jestli si Vejrostova udrží naději na postup. V druhém poločasu za stavu 1:1 však hráči z Heyrovského dali 2 koše po sobě, čím rozhodli o osudu obou škol. Vejrostova nakonec nemohla dosáhnout na 2 postupové příčky a ZŠ Heyrovského se 2 body za jednu výhru obsadila 3. místo. Poslední utkání tak bylo vyvrcholením turnaje a soubojem o první místo. Obě školy, jak Laštůvkova, tak Otevřená již měly postup do městského finále v kapse. Tenhle fakt pomohl víc domácím ze Žebětína, kteří se favorita z Laštůvkové nelekli a důslednou obranou ho nepouštěli do šancí. Koše padaly na obou stranách, většinou však dotahoval favorit z Bystrce. Po závěrečném hvizdu se nakonec zrodila spravedlivá remíza 5:5, kterou si hlavně děti z Otevřené zasloužily svým výborným výkonem. Na druhé straně remíza stačila Laštůvkové k celkovému prvenství na tomto obvodním kole.

Výsledky:

Otevřená – Vejrostova 3:3, Heyrovského – Laštůvkova 2:5, Otevřená – Heyrovského 4:2, Laštůvkova – Vejrostova 8:1, Vejrostova – Heyrovského 1:3, Otevřená – Laštůvkova 5:5.

Pořadí:

  1. místo: ZŠ Laštůvkova             5 bodů (2 výhry, 1 remíza)
  2. místo: ZŠ Otevřená                4 body (1 výhra, 2 remízy)
  3. místo: ZŠ Heyrovského          2 body (1 výhra, 1 prohry)
  4. místo: ZŠ Vejrostova              1 bod   (1 remíza, 2 prohry)

Nejlepšími střelci se pochopitelně staly děti z Korfbal klubu Brno, mezi kluky Kryštof Malina se 6 koši a mezi holkami Natálie Pařilová taky se 6 koši, která jen o jediný koš předběhla svou spoluhráčku Vendulu Prichzi. Všichni tři hráli za vítěze turnaje ZŠ Laštůvkovu.

Do městského finálového kola Školního korfbalového poháru tedy postupují ZŠ Laštůvkova z Bystrce a ZŠ Otevřená ze Žebětína. Držíme jim ve finále palce.


Komentáře

komentáře Disqus