Třetí brněnské gymnázium si vyzkoušelo korfbal

Korfbal se v Brně šíří také na gymnáziích. V únoru se korfbalové ukázky uskutečnily již na třetím z nich, kterým bylo Gymnázium Křenová.

Do více dnů byly rozděleny ukázkové hodiny na tomto gymnáziu. První ukázkový den se konal hned po pololetních prázdninách, v pondělí 6. února.  Hned od nulté hodiny začaly ukázky, které trvaly nepřetržitě 9 vyučovacích hodin. Druhý ukázkový den se konal na sv. Valentýna v úterý 14. 2., kdy si korfbal vyzkoušelo dalších 8 tříd. Zůstává už jen poslední ukázkový den v pátek 17. 2., kdy si korfbal vyzkouší studenti primy a sekundy nižšího gymnázia, kteří na této škole navštěvují šestileté studium.

Během obou prvních ukázkových dní pomáhala s ukázkami místní studentka Vendy Jemelíková, reprezentantka ČR do 19 let a hráčka extraligového A-týmu Korfbal klubu Brno. Vyučujícím se korfbal hodně zalíbil a projevili zájem o zapůjčení korfbalového vybavení pro svou školu. Také svým studentům přislíbili, že náš zajímavý sport budou určitě trénovat i v hodinách tělocviku. V plánu brněnského manažera školního korfbalu jsou ukázky ještě na další brněnské střední škole, kterou bude Biskupské gymnázium. Uvažuje se také o korfbalovém turnaji pro brněnská gymnázia, který by se mohl odehrát na konci školního roku.

Více fotek najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus