Školní kolo se odehrálo i na poslední škole v Bystrci

Poslední školou v městské části Brno-Bystrc, kde se odehrálo školní kolo Korfbalového poháru, byla ZŠ Heyrovského.

Ve středu 15. února se odehrály 2 miniturnaje. Nejdřív nastoupili ke korfbalovým zápasům místní čtvrťáci. Ti v minulém ročníku Korfbalového poháru obsadili v městském finále ještě jako třeťáci výborné 2. místo. Proto se bylo na co koukat. Hned v prvním zápase dne padlo nejvíc košů, když 4.B porazila 4.A výsledkem 4:2. Do dalších zápasů však nastoupila 4.C pod vedením paní učitelky Nekulové, která právě loni dovedla třeťáky ke stříbrným medailím. Céčko bez větších problémů zvládlo oba své zápasy rozdílem dvou košů a vyhrálo tak turnaj 4.ročníku.

Výsledky : 4.A – 4.B 2:4, 4.A – 4.C 0:2, 4.B – 4.C 1:3

Pořadí kategorie 4.ročníku: 1.místo 4.C, 2.místo 4.B, 3.místo 4.A.

V druhém turnaji nastoupily děti z pátých tříd. Ale protože jsou na škole jenom 2 třídy v pátém ročníku, doplnil je výběr nejlepších korfbalistů ze 4. ročníku, mezi které vybrala paní učitelka Nekulová 6 holek a 6 kluků ze všech tří čtvrtých tříd. V prvním zápase mezi pátými třídami si 5.B poradila s 5.A, přičemž jí nedovolila skórovat ani jednou. V druhém zápase si trochu překvapivě výběr čtvrťáků vyšlápl na 5.A a porazil jí nejtěsnějším výsledkem 1:0. V posledním zápase se tak mohlo zrodit velké překvapení, kdyby čtvrťácký výběr porazil i 5.B. Zápas však skončil remízou 1:1, a tak o vítězi druhého miniturnaje rozhodlo lepší skóre 5.B.

Výsledky: 5.A – 5.B 0:2, 5.A – 4.Výběr 0:1, 5.B – 4.Výběr 1:1

Pořadí: 1.místo 5.B, 2.místo 4.Výběr, 3.místo 5.A

V oblastním kole zavítá výběr dětí ze ZŠ Heyrovského již nejbližší pondělí do Žebětína, kde svede souboj o 2 postupová místa do městského finále s místní ZŠ Otevřenou a dalšími školami z Bystrce, ZŠ Laštůvkovou a ZŠ Vejrostovou.


Komentáře

komentáře Disqus