2. soustředění U19

Soustředění mladých reprezentantů v Nymburce bylo ovlivněno jednak početnou marodkou, ale také termínovou listinou nedělních zápasů 1. ČKL. 

Postupně se omluvilo 5 hráčů, takže již v pátek se trénovalo pouze s 15-ti hráči. Hlavní trenér Milan Čejka chtěl využít i některé mladší hráče, mnoho z nich si však zvolilo soustřčedění U-17, pořádané ve stejném termínu v Bystřici. Nakonec tým přece z mladších hráčů posílil Honza Toufar a alespoň částečně byly k dispozici služby kolínských hráčů Denisy Čejkové a Jakuba Novotného. Tím bylo alespoň na první dva dny k dispozici 16 hráčů pro simulaci herních situací. První trénink byl zaměřen pouze na útočné aktivity s cíllem zlepšení střelby, pohyb po střele a v závěru také aktivita při hře jeden na jednoho. Největší slabinou stále zústává výběr místa pro zakončení, pohyb hráčů bez míče i správné načasování přihrávky. Právě proto byly sobotní tréniniky ještě více zaměřeny na tyto aktivity, souhry hráčů i prověření fyzických schopností jednotlivců.

Před večerním tréninkem si hráči sobotní odpoledne ještě zpestřili basketbalovým zápasem mezi domácím Nymburkem a Kolínem. Neděle již probíhala v hodně komorním složení, kdy trenérům zůstylo k dipoizici 6 chlapců a 3 dívky. Ostatní si museli plnit své oddílové povinnosti a odjeli odehrát další kolo 1.ČKL. Přesto se poslední blok, který byl využit hlavně k nácviku herních situací nakonec nejvíce přiblížil představám týmové práce a herního nasazení hráčů.

 


Komentáře

komentáře Disqus