Účastníci finále starších žáků jsou jasní. O titul si to rozdá Prostějov s Kutnou Horou

Osmé dějství nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků bylo napěchované zajímavými událostmi. V Kutné Hoře se hrál miniturnaj, ve kterém se představily tři silné týmy včetně prvního Prostějova a druhé Kutné Hory. Nakonec se každé družstvo radovalo z jedné výhry, tedy možná trochu překvapivě i České Budějovice, které přehrály právě Hanáky.

V dalším tříčlenném klání v Brně představovala největší událost první výhra brněnského Korfbal klubu v této sezoně. Brněnští si ji připsali v derby s Novým Lískovcem.

 

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Nakonec byli všichni spokojení. V Kutné Hoře si každý z týmů připsal po dvou bodech. Nejprve v utkání titánů mezi domácími a Prostějovem byli šťastnější Moravané, když zvítězili 13:9. Jenže první tým tabulky si následně vylámal zuby na nadšeně hrajících Českých Budějovicích, kterým podlehl 7:8. Kutná Hora si pak s Jihočechy napravila reputaci a vyhrála 15:11. Na čele soutěže se tak stále nic nezměnilo a Prostějov a Kutná Hora si v tomto kole zajistily finálovou účast v Českých Budějovicích.

V tělocvičně Gymnázia Jiřího Ortena se hrál pohledný a dramatický korfbal. „Moc se mi zápasy líbily svojí vyrovnaností. Ukazuje se, že může kdokoliv porazit kohokoliv. S Prostějovem jsme nebyli bez šance, ale utekl nám začátek zápasu. S Budějovicemi jsme naopak dávali šance v úvodu a celkově padlo hodně košů, takže byl zápas atraktivní i pro diváky,“ shrnul kutnohorský kouč Jiří Šuhaj.

Prostějovští si finále zajistili hned prvním utkáním a ve druhém už možná povolila jejich koncentrace. „Možná tomu děcka trochu podlehli. Rodiče je chválili a nám se duel s Budějovicemi nepovedl. Musím však pochválit soupeře. Jsou moc šikovní a je jen škoda, že hráli často v sedmi. Nebýt toho, asi budou v tabulce výš. Jsem rád, že naše prohra přišla teď, ukázala nám pár věcí. Třeba to, že našeho lídra bránil šikovný kluk a najednou byl úplně vymazaný. Další zápasy budeme brát jako přípravu na finále a jsem rád, že se ještě znovu utkáme i s Budějovicemi,“ povídal prostějovský trenér Martin Šnévajs.

 

Kutná Hora, SK Respo U16 : Prostějov, SK RG U16  9:13

Poločas: 3:7. Rozhodčí: Jan Jukl. Nejlepší střelci: Šuhajová Lucie   4, Literová Anna 3 - Ošťádal Vojtěch 5, Burešová Barbora 3, Valenta Josef 2.

 

Prostějov, SK RG U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16 7:8

Poločas: 5:5. Rozhodčí: Jan Jukl. Nejlepší střelci: Krčová Barbora 2 - Součková Lucie 3, Nevludová Kateřina 2.

 

Kutná Hora, SK Respo U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16  15:11

Poločas: 8:4. Rozhodčí: Jan Jukl. Nejlepší střelci: Literová Anna 5, Šuhajová Lucie 4, Šťastný Jakub 4 - Štěpánek Marek 4, Buzková Barbora 2, Kortus Rostislav 2, Pšenička Adam 2.

 

MINITURNAJ V BRNĚ

Na jihu Moravy se naopak ukázaly týmy ze spodních pater tabulky. Papírově nejsilnější Náchod potvrdil svou roli a opanoval obě utkání. S Korfbal klubem si poradil 14:6 a s Novým Lískovcem hladce 13:2. Napínavější zápletku přineslo hned první klání, ve kterém uspěli hráči Korfbal klubu, kteří v derby přehráli 14:11 Nový Lískovec.

Brňané se tak konečně dočkali zaslouženého úspěchu, kterému už byli několikrát velmi blízko. „Už jsme chtěli vyhrát opravdu hodně, na druhou stranu jsme stále zůstávali trpěliví. Bohužel jsme dřív často hráli oslabení, nebo jsme jen remizovali. I když jsme poslední, tak chceme urvat co nejvíc bodů a nasbírat co nejvíc zkušeností, které třeba zúročíme v příštím roce,“ pronesla opora Korfbal klubu Sára Sahatciu.

Nový Lískovec po ztraceném klání totálně propadl ve druhém utkání se zkušeným Náchodem. „Dostali jsme první čtyři koše a naši hráči bohužel rezignovali. Snažili jsme se je vrátit do zápasu, což se bohužel nepovedlo. Už jsem dřív říkal, že s tímhle letos dost bojujeme,“ utrousil kouč Nového Lískovce Jakub Pernica.

 

Brno, KK Nový Lískovec U16 : Brno, KK U16  11:14

Poločas: 8:7. Rozhodčí: Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Kubů Nela 4, Facek Adam 3, Tolar Aleš    2 - Lorenz Adam 6, Sahatciu Sára 4, Čarvaš Dominik 3.

 

Brno, KK U16 : SK Plhov Náchod U16 6:14

Poločas: 2:4. Rozhodčí: Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Sahatciu Sára 4 - Nováková Michaela 4, Nováková Klárka 3, Šrůtová Lucie 3.

 

Brno, KK Nový Lískovec U16 : SK Plhov Náchod U16  2:13

Poločas: 0:8. Rozhodčí: Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Kubů Nela 1, Smetana Lukáš 1 - Nováková Klárka 4, Nováková Michaela 3.

 

1.           Prostějov, SK RG U16                                   16          14          0             2             188:111               28

2.           Kutná Hora, SK Respo U16                           16          12          1             3             203:153               25

3.           SK Plhov Náchod U16                                   16          7             1             8             147:145               15

4.           České Budějovice, KCC Sokol U16               14          4             2             8             108:145               10

5.           Brno, KK Nový Lískovec U16                         14          3             1             10          107:157                7

6.           Brno, KK U16                                                  14          1             3             10          108:150               5


Komentáře

komentáře Disqus