Školního turnaje na ZŠ Otevřená se účastnilo 19 týmů

V pondělí 30.ledna si téměř celá základní škola Otevřená v Brně-Žebětíně zahrála korfbal. Tuto školu navštěvují děti jenom na 1.stupni, ale i tak disponuje velkou tělocvičnou. Ze všech žáků školy se turnaje nezúčastnily jenom děti z prvních tříd.

První hodinu se hrál turnaj 2.ročníku. Na 2 hřištích se současně odehrávaly zápasy variantou monokorfbalu. Každá třída postavila do turnaje po 3 družstva, žlutí, oranžoví a barevní. Specialitou této kategorie byl fakt, že až 4 z 9 zápasů skončili remízou. První 2 místa obsadila družstva z 2.A, protože skupinu A vyhrál tým 2.A žlutí, skupinu B vyhrálo družstvo 2.A oranžoví. Po remíze ve finálovém zápase tak rozhodlo celkové skóre ze všech odehraných zápasů.

Celkové pořadí kategorie 2.ročníku:

1.místo 2.A oranžoví, 2.místo 2.A žlutí, 3.místo 2.B barevní, 4.místo 2.B oranžoví, 5.místo 2.A barevní, 6.místo 2.B žlutí.

 

Druhou hodinu přišli žáci třetích tříd. Systém turnaje byl naprosto stejný jako pro 2.ročník. Dvě třídy, každá po 3 týmech, monokorfbal a 2 hřiště současně. Obě skupiny ovládla družstva Barevných, a to stejně za 1 výhru a 1 remízu. Finále přineslo pěkný korfbal, když obě družstva bojovala a dávala koše. Výsledek 4:2 přinesl nejvíc košů ze všech zápasů monokorfbalu.

Celkové pořadí kategorie 3.ročníku:

1.místo 3.A barevní, 2.místo 3.B barevní, 3.místo 3.A žlutí, 4.místo 3.A oranžoví, 5.místo 3.B oranžoví, 6.místo 3.B žlutí.

 

V průběhu třetí hodiny se odehrál turnaj 4.ročníku. Od této kategorie se hrálo klasickým korfbalem 8 proti 8. Každá ze tří tříd postavila do turnaje vlastní družstvo. Jednoznačně nejlepším týmem byla 4.B, která svým soupeřům nedala šanci a turnaj opanovala se skóre 8:2. Zápas o 2.místo přinesl obrannou bitvu, kterou rozhodl nakonec jediný koš.

Výsledky 4.ročníku: 4.A – 4.B 1:3, 4.A – 4.C 1:0, 4.B – 4.C 5:1.

Pořadí kategorie 4.ročníku: 1.místo 4.B, 2.místo 4.A, 3.místo 4.C.

 

Posledního miniturnaje se zúčastnily nejstarší děti této školy z 5.ročníku. Obě třídy vytvořily  2 družstva a odehrál se turnaj za účasti 4 týmů. Ze začátku byly výsledky zápasů jednoznačné, ale jak se turnaj posouval, tak se každý z týmů zlepšoval a rozdíly mezi družstvy se zmenšovaly. To vyvrcholilo dvěma remízami v posledních dvou zápasech. Jediné družstvo, které ale nezaznamenalo žádnou prohru byla 5.A s jejich žlutým týmem. Jinak každé družstvo dokázalo získat nějaký bod.

Výsledky 5.ročníku: 5.A žlutí – 5.A červení 5:1, 5.B oranžoví – 5.B zelení 3:0, 5.A žlutí – 5.B zelení 3:0, 5.B oranžoví – 5.A červení 1:2, 5.A červení – 5.B zelení 1:1, 5.A žlutí – 5.B oranžoví 1:1.

Pořadí kategorie 5.ročníku: 1.místo 5.A žlutí, 2.místo 5.A červení, 3.místo, 5.B oranžoví, 4.místo 5.B zelení.

Fotky z turnaje najdete zde a taky na stránkách školy zde.


Komentáře

komentáře Disqus