U starších žáků vše při starém: Prostějov a Kutná Hora dál odskakují pronásledovatelům

Favorité si body tentokrát pohlídali. V sedmém kole nejvyšší soutěže starších žáků se v miniturnaji v Prostějově dařilo nejvíc domácím, kteří opanovali oba zápasy, při klání tří týmů v Náchodě zase dominovala Kutná Hora. Mezi těmito celky se dá čekat tuhý boj o špici tabulky a bude zajímavé, zda se k nim ještě někdo přidá.

 

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Domácí Hanáky pozlobili hned v úvodním utkání dne Brňané, kteří letos ještě nevyhráli. Prostějov se na výhru 8:6 nadřel. „Čekali jsme trochu jednodušší průběh, to je pravda. Poslední dobou bohužel moc nedáváme šance, i když to herně není špatné. Pokoušíme se o trochu dynamičtější styl korfbalu, což s sebou nese určitá úskalí a zatím to jde ztuha. Brňané však hráli dobře,“ pochválil soupeře prostějovský kouč Martin Šnévajs.

S Českými Budějovicemi měli jeho svěřenci snadnější práci a zvítězili 15:8. „V tom zápase si už naše hra trochu sedla. Řekli jsme si pár věcí a šlo to. Soupeř hrál v sedmi, ale podle mne to na vývoj nemělo až takový vliv. V této kategorii je to takové vrtkavé, hrozně záleží na vstupu do zápasu. Všichni se dotahují na Prostějov a mají proti nám motivaci, o to to máme těžší, ale je to tak správné,“ dodal stratég prvního družstva tabulky.

Klání mezi Brnem a Jihočechy vyvrcholilo penaltovým závěrem a remízou 10:10. Jihomoravané přitom po špatném startu vyrovnali a pár sekund před koncem zahrávali penaltu, jenže selhali a na plný bodový zisk letos stále čekají. „Na České Budějovice jsme si věřili. Bohužel jsme za prvních deset minut pokazili hrozně moc přihrávek. Do druhé půle jsme promíchali čtyřky a zafungovalo to. Dohrávali jsme proti oslabenému soupeři, srovnali jsme a ještě mohli i vyhrát. Děcka jsem však i tak pochválil, neodehráli jsme špatné zápasy,“ pravil brněnský trenér Peter Bušík.

 

Prostějov, SK RG U16 : Brno, KK U16  8:6

Poločas: 4:3. Rozhodčí: Zdeněk Snášel. Nejlepší střelci: Bartoš John 2, Krčová Barbora 2 - Dlapa Marek 2, Kohl Jiří 2.

 

Brno, KK U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16  10:10

Poločas: 2:6. Rozhodčí: Zdeněk Snášel. Nejlepší střelci: Hák Michael 3, Sahatciu Sára 3 - Kortus Rostislav 3, Součková Lucie 2, Štěpánek Marek 2.

 

Prostějov, SK RG U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16  15:8

Poločas: 9:5. Rozhodčí: Zdeněk Snášel. Nejlepší střelci: Lorencová Nikola 6, Ošťádal Vojtěch 4 - Součková Lucie  3.

 

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

Kutná Hora po týdnu zmobilizovala síly a oplatila Náchodu porážku, když zvítězila 13:8. Suverénně zvládla i duel proti Novému Lískovci, který si podmanila vysoko 20:4. „Proti Novému Lískovci jsme byli neuvěřitelně produktivní. Potěšily mne zejména střely ze střední a delší vzdálenosti. Ve druhém klání s Náchodem už byla znát únava, čtyři naši hráči hráli v sobotu za dorost a střely neměly potřebnou přesnost. Konečně jsem měl také k dispozici takřka kompletní sestavu,“ líčil kutnohorský lodivod Jiří Šuhaj.

Domácí pro někoho možná trochu překvapivě klopýtli s oslabeným Novým Lískovcem, se kterým remizovali 8:8. Po poločase šel Náchod do vedení 7:4 a zdálo se být rozhodnuto. Závěr byl ale dramatický. Nejdřív se Brňané dotáhli na 7:7, pak Náchod hned z rozehrávky dal na 8:7, Lískovec vyrovnal a pak měl každý tým ještě slušnou šanci strhnout vedení, ale to se už nestalo. „Nedařilo se nám rozehrávat a přijímat balon do střeleckých pozic. Místo střely pak přišla další nahrávka a to je špatně. Na tréninku nám to jde, při zápasech jsme pak bohužel dost nervózní,“ shrnula náchodská trenérka Jaroslava Pavlovičová.

 

SK Plhov Náchod U16 : Kutná Hora, SK Respo U16  8:13

Poločas: 4:7. Rozhodčí: Václav Štěpař, Rostislav Plíva. Nejlepší střelci: Nováková Klára 3, Martinec Mikuláš 2 - Šuhajová Lucie 5, Literová Anna 4, Čihák Tomáš 3.

 

Brno, KK Nový Lískovec U16 : Kutná Hora, SK Respo U16  4:20

Poločas: 2:7. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Václav Štěpař. Nejlepší střelci: Kubů Nela 2 - Literová Anna 7, Čihák Tomáš 5, Šuhajová Lucie 4.

 

SK Plhov Náchod U16 : Brno, KK Nový Lískovec U16  8:8

Poločas: 5:4. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Rostislav Plíva. Nejlepší střelci: Nováková Klára 2, Nováková Michaela 2, Šrůtová Lucie 2 - Krejnický Karel 3, Kubů Nela 3.

 

1.           Prostějov, SK RG U16                                   14          13          0             1             168:94                 26

2.           Kutná Hora, SK Respo U16                          12          9             1             2             147:108               19

3.           České Budějovice, KCC Sokol U16              12          3             2             7             89:123                 8

4.           SK Plhov Náchod U16                                   11          3             1             7             85:105                 7

5.           Brno, KK Nový Lískovec U16                        12          3             1             8             94:130                 7


Komentáře

komentáře Disqus