Sedmé kolo první korfbalové ligy nabídlo nudu i vyhrocené okamžiky

Nabitá neděle plná korfbalu. První seniorská liga měla napilno, odehrálo se totiž kompletní páté kolo, což se příliš často nestává. Hned dva miniturnaje po třech účastnících vidělo Sezimovo Ústí. V tom prvním z něj vyšel vítězně Kolín, ve druhém oba své zápasy vyhrála českobudějovická rezerva. V havířovském dvojzápase slavilo v obou případech béčko Prostějova, které domácí Šenov předčilo vždy o několik málo košů a právě Hanáci zatím jako jediný tým druhé nejvyšší soutěže drží neporazitelnost.

 

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ 1

Jeden klidnější a dva divoké duely. To se dá říct o klání mezi domácím Táborem, Kolínem a Novým Lískovcem. Tábor, který nastoupil v sedmi hráčích, v prvním zápase proti Kolínu špatně začal, poté se však do zápasu dostal a dokonce i vyrovnal. Na výhru mu to však nakonec nestačilo a padl 13:17. „Ujel nám první poločas. Protože jsme hráli v sedmi, tak jsme si asi řekli, že nemáme šanci a od začátku to trochu vzdali. Paradoxně se celkem dařilo naší trojici, kdežto čtveřice se moc nechytla. O poločase jsme však dali hlavy dohromady a ve třetí části jsme srovnali na 10:10. Je třeba však říct, že Kolín si to docela hlídal, nehrál pak úplně naplno,“ líčila táborská korfbalistka Pavla Horáková.

Druhé utkání přineslo jasnou výhru 27:10 v tabulce vedoucích Kolíňáků nad předposledním Novým Lískovcem. „Nudnější zápas jsem snad nehrál. Od začátku bylo jasné, kdo je na hřišti pánem a zápas se jen tak odehrával. To mě trochu mrzelo, bylo to nezajímavé,“ podotkl Jakub Pernica z Nového Lískovce.

On i jeho spoluhráči si vše vynahradili ve střetnutí s domácím Táborem. Na palubovce se totiž postupně rozpoutala tvrdá bitva, občas se pěkně zajiskřilo a nechyběly ani slovní přestřelky. „Ale bylo to ještě v rámci únosných mezí. Na straně Nového Lískovce se dařilo mladší Cupákové, jenže soupeř postupně znervózněl a trochu se to vyhrotilo. Před zápasem jsme si říkali, že bychom to měli zvládnout i v sedmi, což se nám naštěstí podařilo,“ pravila Horáková po táborské výhře 24:17. „Prokoučovali jsme naši převahu, což beru i dost na sebe. Soupeř hrál hodně tvrdě a my se s tím nedokázali vyrovnat. Občas to bylo na hraně fair-play, rozhodčí mohl dát pár karet, ale i takové zápasy jsou. Nebyl to úplně sport, na který jsme zvyklý, ale proti sedmi bychom měli vyhrávat,“ doplnil Pernica.

Tábor, KC SPŠS : Kolín, VKC  13:17

Poločas: 1:7. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Valeš Daniel 4, Horáková Pavla 3, Kášková Zuzana  3 - Čejková Denisa 6, Dvořák Filip 2, Hasnédl Marek 2, Kozák Michal 2, Milichovský Zdeněk 2.

 

Brno, KK Nový Lískovec : Kolín, VKC  10:27

Poločas: 5:14. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Drábek Miroslav 3, Cupáková Markéta 2,

Pohanka Josef 2 - Milichovský Zdeněk 6, Čejková Denisa 5, Kozák Michal 4.

 

Tábor, KC SPŠS : Brno, KK Nový Lískovec  24:17

Poločas: 9:8. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Ziegler Tomáš  7, Dvořák Milan 5, Šteger David 5 - Cupáková Markéta, 5 Pernica Jakub 3, Pohanka Josef 3.

 

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ 2

V dalším měření sil se utkaly rezervy Českých Budějovic a brněnského Korfbal klubu a Náchod. I když rezervy…v brněnském a hlavně v českobudějovickém dresu se to hemžilo extraligovými hráči a Jihočeši toho využili. Nejprve přehráli 19:13 Brno a poté i 21:11 Náchod. „Ve čtvrtek cestujeme na Europa Shield, proto dostalo dost prostoru hodně hráčů z prvního týmu. S Brnem jsme měli od začátku navrch. Dávali jsme šance, kdežto soupeř to měl naopak. Ve druhém utkání jsme se pak snažili útočit přes všechny hráče, nevyužívat jen obvyklé střelce. Docela se nám to povedlo,“ uvedl českobudějovický Daniel Šmíd. „Na Europa Cupu se objevíme zase po pár letech a za cíl máme medaili. Turnaj bude asi dost vyrovnaný, ale my můžeme uspět. Nedělní zápasy nám posloužily jako dobrá příprava,“ dodal hráč třetího celku tabulky.

Brněnské béčko ve svém druhém utkání přejelo 30:16 Náchod. „S Brnem jsme dělali spoustu chyb a nebylo to ono. S Budějovicemi se naše organizace hry změnila a měli jsme z toho o mnoho lepší pocit. Nedá se říct, že bychom byli úplně nespokojení,“ podotkla náchodská trenérka Jaroslava Pavlovičová, jejíž svěřenci jsou bez jediné výhry poslední.

 

České Budějovice, KCC Sokol B : Brno, KK B  19:13

Poločas: 10:4. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Hurdálková Tereza 4, Klacková Martina 4, Kracík Ivo 3, Čierný Ondřej 3 - Drábková Dominika 4, Šedý Jan 4, Skála Martin 3.

 

SK Plhov Náchod : Brno, KK B 16:30

Poločas: 7:15. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Hurdálková Gabriela 6, Kolářová Denisa 3, Štěpánová Pavlína 3 - Bušíková Zuzana 6, Šedý Jan 6, Drábková Dominika 4, Weissová Martina 4.

 

České Budějovice, KCC Sokol B : SK Plhov Náchod  21:11

Poločas: 12:6. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Bláha Jakub 3, Hurdálková Tereza 3, Jiřička Martin 3, Klacková Martina 3, Pavlicová Jana 3, Pešák Petr 3, Čierný Ondřej 3, Šmíd Daniel 3 - Kolářová Denisa 4, Hornych Michal 2, Hurdálková Gabriela 2, Štěpánová Pavlína 2.

 

DVOJZÁPAS V HAVÍŘOVĚ

Dva duely v Havířově přinesly podobný průběh. Domácí Šenov v první polovině obou klání prostějovskému béčku vzdoroval, nakonec se však vždy musel před soupeřem sklonit a prohrál 13:16 a 12:17. „Šance na nějaké body existovala. Poločasové výsledky byly těsné, v prvním utkání jsme dokonce úvodní čtvrtinu vyhráli 5:2. Jenže Prostějov začal pak být efektivnější kolem koše a to rozhodlo,“ popsal šenovský Ondřej Sládeček.

První vzájemný zápas byl ovlivněný i faktem, že ho Prostějov odehrál jen v sedmi. „Jednu holku po cestě rozbolela hlava a nemohla hrát. V prvním utkání jsme se chvíli sžívali s tím, že nás je o jednoho míň. Poslouchali jsme však pokyny a postupně se naše hra zvedala, bylo to ale dost vyčerpávající. V druhém měření sil už jsme měli vyzkoušené to, co funguje a také jsme to hráli,“ přiblížil prostějovský Martin Lužný.

Šenov, KC - ZŠ : Prostějov, SK RG B  13:16

Poločas: 7:8. Rozhodčí: Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Vrkoč Jakub 5, Holubčíková Kristýna 3, Rusňak Martin 2 ­- Šnajdr Petr 5, Lužný Martin 4, Tichý Jan 2.

 

Prostějov, SK RG B : Šenov, KC - ZŠ  17:12

Poločas: 8:6. Rozhodčí: Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Ambrosová Nikola 4, Lužný Martin 4, Tichý Jan 3 - Holubčíková Kristýna 3, Rusňak Martin 2, Trefná Nikol 2, Vrkoč Jakub 2.

 

1.           Kolín, VKC                                        10          9             0             1             193:131               18

2.           Prostějov, SK RG B                           6             6             0             0             97:63                   12

3.           České Budějovice, KCC Sokol B       6             4             0             2             114:77                 8

4.           Tábor, KC SPŠS                                6             4             0             2             108:78                 8

5.           Brno, KK B                                         6             4             0             2             105:88                 8

6.           Šenov, KC - ZŠ                                  8             2             0             6             87:107                 4

7.           Brno, KK Nový Lískovec                    10          1             0             9             114:203               2

8.           SK Plhov Náchod                               8             0             0             8             65:136                 0


Komentáře

komentáře Disqus