Školní kolo korfbalového poháru na ZŠ Pastviny

V úterý 17. ledna se odehrál školní turnaj na základní škole Pastviny v brněnské městské části Komín. Na programu byly miniturnaje tří kategorií podle ročníků. Všechny zápasy se hrály na 10 minut a tradiční variantou s 8 hráči.

Jako první nastoupila nejstarší kategorie, kterou byli páťáci. Bylo vidět, že děti korfbal zkoušejí v hodinách tělocviku, protože všichny znaly základní způsoby obrany, a proto tady padlo nejméně košů. Někteří žáci vypadali, že by již bez problémů zvládali střelbu i na vyšší koš. Vítězem turnaje se stala 5.C, která oba zápasy vyhrála rozdílem jediného koše. V zápase o druhé místo si výhru připsala 5.A, když porazila 5.B, které chybělo několik nemocných hráčů. Nejlepším střelcem byl Vojta Prokeš z 5.A.

Výsledky: 5.A – 5.B  2:0, 5.A – 5.C  1:2, 5.B – 5.C  0:1

Pořadí: 1.místo 5.C, 2.místo 5.A, 3.místo 5.B

 

Druhý turnaj odehráli žáci čtvrtých ročníků. V této kategorii naopak padlo dohromady nejvíce košů. Turnaj byl zamotaný do poslední chvíle, což způsobila úvodní remíza mezi Áčkem a Béčkem. A každé družstvo získalo nějaký ten bod do tabulky. O svém triumfu rozhodla 4.A v zápase proti 4.C, kterou porazila 3-košovým rozdílem. Nejlepším střelcem se stal Patrik Chalupa ze 4.A.

Výsledky: 4.A – 4.B  2:2, 4.A – 4.C  3:0, 4.B – 4.C  1:2

Pořadí: 1.místo 4.A, 2.míst 4.C, 3.místo 4.B

 

Na závěr přišly na řadu nejmladší děti ze třetích tříd. Tady se představilo hned několik nadějných hráčů z korfbalového kroužku. Nejvíc jich bylo ve 3.A, která tuto svou výhodu využila a zvítězila v obou zápasech, i když to se svými soupeři neměla vůbec jednoduché. V zápase o třetí místo si Béčko poradilo s Céčkem, když mu nedovolilo skórovat ani jednou. Nejlepším střelcem byl se 3 koši Viktor Kalášek, který je hráčem Korfbal klubu Brno.

Výsledky: 3.A – 3.B  3:1, 3.A – 3.C  2:1, 3.B – 3.C  2:0

Pořadí: 1.místo 3.A, 2.místo 3.B, 3.místo 3.C


Komentáře

komentáře Disqus