Brno před Europa Cupem zválcovalo i Prostějov, České Budějovice představily mladou naději

Start druhé poloviny nejvyšší soutěže potvrdil trend z posledních kol. Brno se dostalo do formy, České Budějovice drží svůj standard a Prostějov se Znojmem trochu odpadají. V sedmém kole totiž v sobotu Brno smetlo 27:14 Prostějov a České Budějovice vyhrály 20:15 ve Znojmě.

Když zapnou v tréninku a plně se koncentrují na korfbal, těžko je někdo v extralize předčí. Brněnští korfbalisté potvrdili, že na Europa Cup, který startuje už ve čtvrtek, ladili pilně formu. S Prostějovem neměli větší problém a Hanákům hned od začátku ukázali, kdo je na palubovce pánem. „Každý se teď snaží o něco víc. Máme velmi vyrovnaný tým a trenér má z čeho vybírat. Snažíme se teď ukázat a dostat se třeba do základní sestavy pro jeden z vrcholů roku. Přes svátky jsme sice společně netrénovali, protože se každý rozjel domů, ale hned po Novém roce jsme do toho vlétli naplno. Proti Prostějovu jsme hráli až do konce na plný plyn, nic jsme nevypustili,“ popsala brněnská stálice Jiří Ziegler.

Na obranu Prostějova lze říct, že mu v sestavě kvůli nemoci chyběly dvě opory Petr Galíček a Petr  Šnajdr. „Po nemoci byly i nějaké holky. Na Brnu však příprava na Europa Cup byla znát. Snažili jsme se na soupeře připravit, ale dělala nám problém jeho předobrana a navíc se mu na rozdíl od nás začalo po chvíli dařit i střelecky,“ přiblížil prostějovský Martin Lužný, který se se šesti zásahy stal nejlepším střelcem svého týmu.

 

Brno, KK : Prostějov, SK RG  27:14

Poločas: 13:4. Rozhodčí: Tomáš Voda, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Faltýnková Lenka 7, Rot Marinus Cornelius 4, Škrobová Petra 4 - Lužný Martin 6, Tichý Jan 3, Zelinková Kateřina 2.

 

Doplatily na problém, se kterým se potýkají už delší dobu. Modré Slony trápí nedostatek hráčů, zejména pak v mužské části. Znojemským se to vymklo i v neděli, když musel nastoupit i jinak hlavně trenér a hráč rezervy Aladár Dančo. Domácí do poločasu drželi s Jihočechy vyrovnaný stav, ve druhé části však odpadli a prohráli o pět košů. „Mrzí mě to, máme prostě málo lidí, navíc onemocněl Ivan Žák. U holek se nám bídnou situaci podařilo vyřešit, kouč Jirka Podzemský dovedl na hostování dvě mladé holky z Havířova (Kristýnu Holubčíkovou a Terezu Škrobovou – pozn. red.), jenže s klukama je to pořád špatné. Doufám, že to brzy vyřešíme. Je to škoda, první půli jsme hráli naprosto vyrovnaně. Pak ne, že by nám odešly úplně síly, ale přece jen třeba Alan (Aladár Dančo – pozn. red.) nemá natrénováno, i když jsme moc rádi, že s námi šel,“ povzdychla si znojemská Tereza Ferkovičová.

Budějovice se nedělním úspěchem v tabulce dotáhly na Znojmo, na vedoucí Brňany však už ztrácejí tři výhry. Proti Modrým Slonům si v jihočeském dresu odbyl extraligovou premiéru šestnáctiletý Martin Jiřička. „Když vystřídal, pozvedl a oživil naši hru. I jeho zásluhou jsme zlomili odpor soupeře. Jde o budoucnost našeho týmu. Snažili jsme se využít slabin soupeře, jenže jsme v první půli nedávali jasné šance. Pak se to zlepšilo a naštěstí jsme vyhráli,“ podotkl českobudějovický snajpr Vlastimil Krejčí, který zaznamenal šest košů.

Modří Sloni Znojmo : České Budějovice, KCC Sokol  15:20

Poločas: 6:6. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Petr Báder. Nejlepší střelci: Podzemský Jiří 5, Nguyen Patrik 3, Ferkovičová Tereza 2, Zábojová Klára      2 - Krejčí Vlastimil 6, Klacková Martina 5, Hurdálková Tereza 3.

 

Tabulka:

1.           Brno, KK                                         7             6             0             1             146:100              12

2.           České Budějovice, KCC Sokol       7             3             0             4             120:120               6

3.           Modří Sloni Znojmo                        7             3             0             4             103:116               6

4.           Prostějov, SK RG                            7             2             0             5             103:136              4


Komentáře

komentáře Disqus