Tradice předvánočních turnajů zachována na ZŠ Laštůvkove v Bystrci

Ve středu 21.12. se na základní škole Laštůvkova v Brně – Bystrci uskutečnil velký předvánoční turnaj, který byl zároveň školním kolem Školního korfbalového poháru. Do turnaje se přihlásilo 18 družstev ze čtyř ročníků prvního stupně. Pro tento veliký zájem se turnaj odehrával v obou tělocvičnách této ZŠ.

Protože se v některých kategoriích přihlásily i 2 družstva z jedné třídy, tak každé družstvo mělo za úkol zvolit si své jméno. Proto o speciální názvy nebyla nouze, například Ohnivá hvězda, Kulišáci, Mimoni anebo Rychlé šípy.

Hned první kategorie byla nejpočetnější, do turnaje druhých tříd se přihlásilo až 7 týmů. Nejdřív se družstva utkaly ve 2 skupinách a ty určily soupeře pro zápasy o konečné umístění. Do finále se přebojovaly Kosatky a Kulišáci. Zápas byl dlouho vyrovnaný a až těsně před koncem strhly vítězství na svou stranu děti z týmu Kosatky. V zápase o 3.místo dominovali Žraloci, kteří porazili Tygry 5:0. Zápas o 5.místo vyústil až do penaltového rozstřelu, když po normálním čase bylo skóre 1:1. Šťastnějšími byli nakonec Černí draci. Nejlepšími střelci byli se stejným počtem 5 košů René Michálek a Dominik Hladík, oba z družstva poražených finalistů.

Pořadí týmů v turnaji 2.tříd:

  1. Kosatky (2.D)
  2. Kulišáci (2.C)
  3. Žraloci (2.A)
  4. Tygři (2.A)
  5. Černí draci (2.D)
  6. Ohnivá hvězda (2.B)
  7. Delfíni (2.B)

V další kategorii třeťáků se představily 4 třídy, každá postavila jedno družstvo. Jednoznačným vítězem bylo družstvo Korfbalistů plné hráčů Korfbal klubu Brno. Všechny své zápasy vyhrálo rozdílem minimálně 3 košů. O 2.místo zvedly boj družstva s podobnými názvy, vzájemný zápas Mimoňů a Mimoníků skončil jen jednokošovým rozdílem pro „menší“ tým. Na čtvrtém místě skončili Bílí tygři, kterým se nepodařilo bodovat v žádném zápase. Nejlepší střelkyní byla Adeline Hlavičková a nejlepším střelcem Filip Nasri, oba z družstva vítězných Korfbalistů a oba se 4 koši.

Pořadí týmů v turnaji 3.tříd:

  1. Korfbalisti (3.B), 6 bodů, skóre 16:3
  2. Mimoníci (3.A), 4 body, 5:6
  3. Mimoni (3.C), 2 body, 7:9
  4. Bílí tygři (3.D), 0 bodů, 3:13

Ve 4.ročníku jsou na ZŠ Laštůvkova jen 2 třídy, ale obě přihlásily po 2 družstva, takže v této kategorii se představila taky 4 družstva. V průběhu turnaje se vyprofilovaly 2 silnější a 2 slabší družstva. Na závěr této skupiny tak vyšly zápasy, kde se hrálo o 3.místo a po něm následovalo pomyslné finále. Zápas o 3.místo skončil těsným výsledkem 2:1 pro tým Přesná střela. V zápase o 1.místo si vítězství pohlídaly Rychlé šípy, které tento zápas vyhráli bezpečně 6:2. Nejlepším střelcem byl se 3 koši Dominik Mach z družstva Dragonajti, nejlepší střelkyní se stala Bára Havlová z Rychlých šípů s 5 koši.

Pořadí týmů v turnaji 4.tříd:

  1. Rychlé šípy (4.B), 6 bodů, skóre 19:2
  2. Dragonajti (4.C), 4 body, 12:7
  3. Přesná střela (4.B), 2 body, 3:15
  4. Klípři (4.C), 0 bodů, 1:11

V kategorii pátých tříd nastoupily 3 družstva. Hned od začátku zápasů dominovalo družstvo Kamarádi, které táhlo několik dětí z Korfbal klubu Brno. Oba své zápasy vyhráli Kamarádi bez problémů rozdílem 6 a 3 košů. Zápas mezi Zlatíčky a Smajlíky byl těsný až do úplného závěru, ale výhru na svou stranu strhly Zlatíčka a vyhrály 2:1. Nejlepším střelcem byl se 3 koši Kryštof Malina a nejlepší střelkyní byla dominantní Natalie Pařilová, která ve 2 zápasech skórovala 7 košů.

Pořadí týmů v turnaji 5.tříd:

  1. Kamarádi (5.A), 4 body, 11:2
  2. Zlatíčka (5.B), 2 body, 3:8
  3. Smajlíci (5.C), 0 bodů, 2:6

Za pomoc při organizaci turnaje a pískání zápasů patří velký dík dobrovolníkům Vendy Jemelíkové, Martinovi Skálovi a Jirkovi Malinovi.

Výběr korfbalistů z prvního stupně ZŠ Laštůvkovy pocestuje na obvodní kolo Školního poháru do Žebětínu, kde si změří síly s místní ZŠ Otevřenou a dalšími bystrckými školami ZŠ Vejrostovou a ZŠ Heyrovského.

Fotky z turnaje najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus