Obhájce titulu z Brna převzal vedení v tabulce

Znovu napínavá podívaná. Nedělní páté kole České korfbalové extraligy opět nenudilo. V repríze posledních finálových soubojů přehrálo Brno 22:18 České Budějovice a Prostějov si taktéž na domácí palubovce vyšlápl 22:21 na Znojmo.

Minulý týden prohráli o jeden koš a situace se opakovala. Modří Sloni ze Znojma padli v Prostějově a kouzlo z úvodních duelů je opustilo. „Dost nás prohry o jeden koš mrzí. V Prostějově jsme v jednu chvíli dokonce vedli i o tři koše, jenže jsme se se soupeřem pořád přetahovali. Ke konci jsme nedali pár útoků a Prostějov nás potrestal. Chybí nám docela Jirka Podzemský, který od začátku sezony laboruje se zraněním. Snad už se teď dá do kupy a pomůže nám. Hru však pořád máme dobrou, to i přes prohru ukázal nedělní zápas,“ vykládal znojemský korfbalista Patrik Nguyen, který se s osmi koši stal nejlepším střelcem svého týmu.

Hanáci zaznamenali druhý úspěch v sezoně a zatím drží se zkušenějšími soupeři krok. „Za výhru jsme ohromně rádi. Znojmo je hodně silné, což ukazuje od začátku sezony. Dobře jsme si pohlídali závěr utkání, kdy jsme nechali soupeři k útoku jen dvě vteřiny. Vydařil se nám už minulý zápas s Brnem, jen nám to tam tolik nepadalo. Nyní jsme to zlepšili a navíc měli i trochu štěstí,“ usmíval se prostějovský Petr Galíček.

Prostějov, SK RG : Modří Sloni Znojmo - 22:21

Poločas: 10:9. Rozhodčí: Petr Báder, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Vyroubal Alexandr 9, Galíček Petr 6, Havlová Renata 3 - Nguyen Patrik 8, Žák Ivan 7, Veselý Tomáš 2.

 

Obhájce titulu se rozjíždí. Brňané po týdnu opět bez výraznějších problémů zvítězili a převzali vedení v tabulce. V repríze posledních finálových klání s Českými Budějovicemi diktovali tempo hry od začátku. „Předvedli jsme týmový výkon, koše dávali všichni hráči. Definitivně jsme rozhodli ve druhé čtvrtině, kdy jsme dali asi pět košů v řadě. Občas jsme dělali hloupé chyby a ke konci jsme se ještě trochu strachovali, vše nakonec dobře dopadlo,“ pochvalovala si brněnská opora Petra Škrobová.

Jihočeši mají zatím výsledkově trochu smůlu, ze čtyř letošních duelů vytěžili jen jednu výhru a zatím jim v tabulce patří poslední příčka. „Brno zahrálo líp než my. Nám se nedařil útok a v obraně jsme často pouštěli brněnské holky do dvoutaktů a donášek. Jediný, komu se výrazněji dařilo, byl osmigólový Petr Pešák, naopak Kuba Bláha byl dobře pokrytý. Byl nucený střílet z dálky a to mu moc nevycházelo,“ prohodila českobudějovická Denisa Hurdálková.

V nedělním střetnutí se v brněnských barvách poprvé výrazněji prosadila nizozemská akvizice Marco Rot, který dal čtyři koše. „Je to střelec s typicky holandským stylem. Není moc velký, ale jakmile dostane balon, zvedá ho hned nad hlavu a pálí. Už jsme si zvykli na jeho pohyb a prosazuje se. Progres je znát, tohle byl jeho nejlepší duel a snad nám pomůže i na lednovém Europa Cupu,“ doufala Škrobová.

Brno, KK : České Budějovice, KCC Sokol - 22:18

Poločas: 12:7. Rozhodčí: Zdeněk Milichovský, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Bušík Peter 4, Jonáková Štěpánka 4, Rot Marinus Cornelis 4 - Pešák Petr   8, Tsybyktarov Aldar 3, Hurdálková Tereza 2, Krejčí Vlastimil 2.

 

1.           Brno, KK                                         4             3             0             1             72:58     6

2.           Modří Sloni Znojmo                        5             3             0             2             77:72     6

3.           Prostějov, SK RG                            5             2             0             3             72:84     4

4.           České Budějovice, KCC Sokol        4             1             0             3             58:65     2


Komentáře

komentáře Disqus