Korfbal představen na první střední škole v Brně

V minulém školním roce se uskutečnily ukázkové hodiny korfbalu na 14 základních školách v Brně. Korfbalová spolupráce proběhla i se třemi brněnskými univerzitami. Proto bylo na místě představit korfbal také studentům a studentkám středních škol. První korfbalové ukázky se proto v posledních dnech odehrály na Gymnáziu Matyáše Lercha v Žižkově ulici.

První kontakt s Gymnáziem Matyáše Lercha vznikl při květnové akci Brno v pohybu, když se při korfbalovém stánku přistavila paní Svobodová, která je tělocvikářkou na tomto známém brněnském gymplu. Korfbal jí zaujal a projevila zájem o jeho ukázku na své škole. Ten správný moment nastal na začátku listopadu, kdy se už již vyučování, po začátku školního roku, pořádně rozběhlo.

Na GML tedy zavítali ve čtvrtek 3. listopadu zástupci školního korfbalu, shodou okolností oba rozhodčí nedávného finále ME v Holandsku. Během prvního korfbalového dne si v osmi hodinách tělocviku vyzkoušelo korfbal 14 studentských skupin. Druhý ukázkový den proběhl v úterý 8. listopadu a korfbal si zahrálo dalších 14 skupin. Výhodou pro korfbal byl rozvrh hodin gymnázia, když tělocvik mají současně holky i kluci ze stejné třídy. Proto si korfbal spolu zahráli mládežníci ze všech druhů tříd, od studentů a studentek 8-letého gymnázia, přes specializované 6-leté třídy zaměřené na francouzštinu, až po středoškoláky v klasických 4-letých třídách. Korfbal zaujal také místní profesory, kteří o přestávkách zkoušeli střelbu na ten „vysoký“ koš.

Učitelský sbor proto projevil zájem o korfbalové vybavení, které bude moci používat v hodinách tělesné výchovy a přidá tak další sport do svého bohatého portfolia, které zahrnuje tenisové a squashové kurty, 2 tělocvičny a mnoho dalšího. V plánu brněnského manažera školního korfbalu jsou další 3 gymnázia v Brně, kde by se mohl korfbal představit a mohl by tak vzniknout prostor pro organizaci středoškolských korfbalových turnajů.


Komentáře

komentáře Disqus