Češi předvedli nadějný začátek, pak je však Belgie smetla

Tentokrát si začátek pohlídali a nad favoritem dokonce v úvodních minutách vedli. Čeští korfbalisté na rozdíl od předešlých klání dali v souboji s Belgií první koš a vedli 2:1, proti světovému gigantovi však neměli moc šancí. Nakonec se na mistrovství Evropy sklonili i potřetí v řadě. Belgii podlehli 14:34. „Na startu jsme si dali velký pozor. Změnili jsme trochu hru, hráči si věřili a nebáli se střílet. Jsem rád, že to splnili. S Belgií se jinak moc měřit nemůžeme,“ poznamenal český kouč Ivo Kracík.

Belgičané se po dvou minutách vzpamatovali, rozjeli svůj brankostroj a v první čtvrtině si vypracovali čtyřkošový náskok. Jenže Čechy to nesložilo. Patrik Nguyen předvedl dva rychlé zásahy a ještě v jedenácté minutě svítil na tabuli stav 9:8 pro Belgii. Pak se však už soupeř definitivně české reprezentaci vzdálil. „Jejich kluci začali prokazovat svou extratřídu. Měli úspěšnost střelby kolem padesáti procent, což je úžasné číslo. Musím však naše korfbalisty pochválit, zahráli pěkně,“ podotkl Kracík.

Po vydařené první třetině duelu je tak prohra o dvacet košů možná až moc krutá. „Je to dost, ale člověk moc v podobném zápasu nemůže koukat na skóre. Belgičani si najednou začali věřit a padali jim tam koše i z těžkých pozic,“ povídal trenér. „I přes prohru jsem si však utkání moc užil. Začátek byl super, snažil sem se hrát nebojácně,“ přidal Patrik Nguyen, který se se čtyřmi trefami stal nejlepším českým střelcem.

Znojemský korfbalista ukázal svůj potenciál. „Patrikovi se zápas vyvedl. Plnil to, co od něj čekám. Hledal si vhodné pozice a hodně střílel. Bránil ho top korfbalista  Jesse de Bremaeker a chvílemi z něj byl dost nervózní. Snad takhle Patrik bude pokračovat, český korfbal v něm má velkou naději,“ usmál se Kracík. „V předešlých utkáních jsem se svojí hrou nebyl úplně spokojený, teď se mi konečně zadařilo,“ dodal Nguyen.

Češi tak s jednou výhrou a třemi porážkami obsadili ve skupině B čtvrté místo a zahrají si o konečné páté místo. Ve čtvrtek je v nizozemském Dordrechtu na programu volný den, v pátek pak naši korfbalisté změří od čtyř hodin odpoledne síly s Ruskem. „Máme chuť bojovat dál a ukázat, že patříme mezi nejlepší korfbalové země,“ vyhlásil Nguyen.

 

Belgie – Česká republika 34:14

Poločas: 19:10. Rozhodčí: Steve Jones (Wal.), Georg Berkel (Něm.). Nejlepší střelci: Jesse de Bremaeker 7, Nick Janssens 5, Brent Struyf 5, David Peeters 4 - Patrik Nguyen 4, Ivan Žák 3, Vlastimil Krejčí 2, Tereza Hurdálková 2.


Komentáře

komentáře Disqus