Modří Sloni vyřídili i Prostějov

České Budějovice, Brno, Prostějov. Se všemi extraligovými protivníky si v prvních třech duelech nové sezony poradili korfbalisté Znojma a po zásluze vedou bez ztráty bodu tabulku nejvyšší soutěže. Ve sváteční středu porazili venku 13:10 Hanáky a zkompletovali tak extraligové skalpy. „Ani já, ani ostatní moc nečekali, že nám to takhle půjde. Jedině dobře, pokusíme se vyhrávat co nejdéle. Je příjemné vědět, že máme na každého soupeře, ale čekáme vyrovnané boje,“ usmívá se znojemský hráč Patrik Nguyen.

S Prostějovem jeho tým od začátku tahal za delší konec provazu. Postupně si vypracoval náskok, domácí stahovali až v poslední čtvrtině. Na víc než tříkošový rozdíl se však nedostali. „Nevím, proč jsme nehráli od začátku. Asi jsme mysleli, že máme pořád dost času. Problém byl i v hlavách. Ke konci jsme se rvali a stahovali, bohužel to bylo málo. Domácí si to hlídali,“ krčila rameny prostějovská korfbalistka Renata Havlová.

Její tým do zápasu nastupoval oslabený. Komplikace nastaly hlavně v ženské části týmu. „Do zápasu šly jen dvě úplně zdravé holky. Ostatní skolila chřipka, jedna si rozřízla prst, další má zraněný kotník. Uvažovali jsme i o odložení, nakonec jsme do toho šli,“ popsala Havlová.

Modří Sloni prokazují na začátku sezony tah na bránu. Ve všech třech duelech neměli výrazně navrch, přesto vždy dovedli utkání k vítěznému konci. Dva zápasy vyhrálo Znojmo o dva koše, ten poslední středeční o tři. „Neřekl bych, že jsme oproti loňsku nějak výrazně změnili hru. Spíš se víc doplňujeme a zase jsme si na sebe o něco víc zvykli,“ mínil Nguyen.

Nyní čeká extraligu víc jak měsíční pauza, ve které se odehraje evropský šampionát. „Snad nám pauza pomůže a dáme se dohromady. Poslední víkendy bylo korfbalu dost,“ vyhlížela Havlová. „Budeme trénovat dál a dost z nás i s reprezentací. Ve výběru je nás nakonec pět“ doplnil Nguyen, jenž dostal premiérovou pozvánku do seniorského výběru.

 

Prostějov, SK RG : Znojmo Modří Sloni - 10:13

Poločas: 7:9. Rozhodčí: Lukáš Filip, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Vyroubal Alexandr 3, Ambrosová Nikola 2, Galíček Petr 2 - Žák Ivan 5, Nguyen Patrik 3, Podzemský Jiří 2.


Komentáře

komentáře Disqus