Extraliga odstartovala výhrami Brna a Znojma

Start extraligy je za námi. Sobotním prvním kolem začala nejvyšší korfbalová soutěž, první body do tabulky berou Brňané, kteří přehráli 17:8 Prostějov, a Znojmo, které zvítězilo 13:11 v Českých Budějovicích.

Zpočátku se trápili, postupem času však přebrali otěže zápasu a nakonec v poklidu došli k výhře. Brněnským korfbalistům se nepovedla první část utkání, po které vedli jen o jeden koš. „Chtěli jsme hrát líp než v přípravném turnaji na Slovensku. Před zápasem jsme i rozebírali hru na videu. První čtvrtina ještě celkem vyšla, ve druhé však stál náš výkon za nic. Stříleli jsme zbytečně z velké dálky a netrefovali se,“ popsal brněnský trenér Jakub Máša.

Zlom v utkání přišel ve třetí čtvrtině, kdy domácí soupeři odskočili na neřešitelný rozdíl. „Špatné. Z výkonu jsme zklamaní. Brno nás zničilo důraznou obranou. Dát osm bodů je opravdu málo, v útoku jsme měli problém. Ve čtvrté části už na nás padla deka,“ povídal smutně prostějovský kouč David Konečný.

V brněnském dresu řádily opět ženy. Sourozenecké duo Eliška a Štěpánka Jonákovy nastřílely osm košů, přidala se i posila Lenka Faltýnková se třemi zásahy. „Lenka předvedla v prvním zápase v našem dresu dobrý výkon. Ještě půjde určitě nahoru. Na Marcovi bylo znát, že je zvyklý na jiný styl. Chce to víc času,“ narážel Máša na první duel Nizozemce Marca Rota v české extralize.

KK Brno –Prostějov 17:8

Poločas: 6:5. Rozhodčí: Lukáš Filip, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Jonáková Eliška 4, Jonáková Štěpánka 4, Faltýnková Lenka 3 - Ambrosová Nikola 3, Tichý Jan 2.

 

Papírové předpoklady v tomto klání neplatily. České Budějovice do domácího zápasu se Znojmem vstupovaly v roli favorita, tu však nepotvrdily. Od začátku tahaly za kratší konec. „Herně to nebylo tak špatné, jenže jsme netrefovali koš. Nedali jsme ani ty největší šance. Obdržených třináct košů není tak hrozných, jedenáct vstřelených je však bída. Soupeř nás ničím nepřekvapil, předváděl svůj klasický otevřený a rychlý korfbal,“ zhodnotila jihočeská korfbalistka Martina Klacková.

Domácí sice ke konci utkání stáhli rozdíl na dva koše, víc jim však Modří Sloni nepovolili. „Při střelbě se asi projevilo, že je začátek sezony. Nedokázali jsme se při ní nějak zkoordinovat. Snad to bude příště lepší,“ doufala Klacková.

České Budějovice –Znojmo 11:13


Komentáře

komentáře Disqus