Zpětný pohled na Den náborů v Brně

Můžu si to zkusit? Korfbal - to neznám, jak se to hraje? Takovéto otázky a mnoho dalších jste mohli zaslechnout v sobotu 10. září, pokud jste navštívili brněnskou Kraví horu. Konal se zde Den náborů, při kterém se mohly prezentovat sportovní kluby a organizace a oslovit tak případné zájemce. Vše bylo pojato ve velkém, podle organizátorů zde mělo být k vyzkoušení okolo 40 různých sportovních aktivit a korfbal samozřejmě nechyběl.


I přes horké počasí byla návštěvnost a chuť sportovat veliká. Na našem stanovišti si střelbu na koš vyzkoušelo mnoho dětí i jejich rodičů, kteří zavzpomínali na svoje sportovní začátky, případně chtěli dokázat ratolestem, že taky umí. Zájemců bylo často tolik, že si dokonce museli na své pokusy počkat. Některé děti se s korfbalem už setkaly při ukázkách na základních školách, jiné si odbyly svůj premiérový hod právě v tento den. Rodiče pak získali informace, kam s dětmi zamířit do kroužku, případně se seznámili s pravidly.


Reklamu korfbalu překvapivě dělali i sportovci ze sousedních dvou stánků, které patřily brněnským basketbalovým klubům. Ani jejich hráči neodolali kouzlu žlutých košů a v průběhu celého dne zkoušeli svoji přesnou mušku právě u nás. Je vidět, že korfbal spojuje nejen kluky a holky do jednoho týmu, ale i sportovní nadšence obecně.

 

Závěrem musíme našim dobrovolníkům Malinovým, Sáře a Badymu poděkovat za jejich ochotu a čas, který obětovali této akci.

Zprávu z celé akce najdete také na stránkách Brněnského deníku zde.


Komentáře

komentáře Disqus