ČESKÝ POHÁR V NÁCHODĚ JIŽ POŠESTÉ

REKORDNÍ POČTY ÚČASTNÍKŮ - ÚČAST SLOVENSKÝCH DRUŽSTEV

V termínu 10-12.6.2016 se konal 6. ročník Českého poháru v Náchodě. V kategorii minižáci se účastnilo 7 týmů:  PKC Náchod, VKC Kolín, TKC Děčín, KK Brno, KKNL Brno, AFK Respo Kutná Hora, SKK Dolphins Prievidza. V systému každý s každým odehráli minižáci v sobotu 21 zápasů, v neděli potom semifinálové souboje určili družstva usilující o medailové pozice: O bronz se utkala družstva PKC Náchoda a KKNL Brno. K vidění byl korfbal ve kterém obě družstva usilovala o to, kdo bude lepším střelcem, protože oba týmy se ukázaly být velkými bojovníky. Nakonec se radovali domácí, povzbuzováni mohutně svými příznivci. Ve finále byly boje ještě urputnější : korfbalisté VKC Kolín a KK Brno předvedli zajímavý souboj, plný obrovské snahy zvrátit vítězství na svou stranu. Přesto na konci byl nerozhodný výsledek a tak rozhodoval penáltový souboj. Šťastnější v něm byli hráči VKC Kolín, kteří prošli celou soutěží s velkou suverenitou.


Mladší žáci : PKC Náchod, KKNL Brno, KK Brno, Golianovo, SKK Dolphins Prievizda, AFK Respo Kutná Hora. 15 zápasů odehráli mladší žáci v sobotu a další dva zápasy ve skupinách o umístění v neděli. suverenitu  prokázal tým Nového Lískovce , katrý přesvědčivě zvítězil, druzí byli korfbalisté z Kutné Hory a bronz vybojovali zaslouženě domácí. Čtvrtou příčku obsadilo slovenské družstvo z Prievidzi, následované KK Brno a Goliánovem.

Velmi kvalitní turnaj sehráli starší žáci. Turnaje se účastnilo 5 týmů a za dva dny sehráli 12 utkání.O vítězi rozhodoval pak ve finále poměr míčů. Trenéři si tento turnaj moc pochvalovali, vždyť bylo k vidění i několik reprezentantů z U17.


Účastnilo se 168 dětí, 37 trenérů a doprovodu, 10 rozhodčích a dva hlavní rozhodčí a 12 organizátorů z Náchoda.
Nashledanou za rok v Náchodě.
 


Komentáře

komentáře Disqus