ZÁVĚREČNÁ FÁZE PŘÍPRAVY NA MS U23 V OLOMOUCI ZAHÁJENA

Po skončené sezóně v rámci soutěží ČKS se tento víkend naplno rozjela závěrečná fáze přípravy reprezentace U23 pro nadcházející MS této kategorie v Olomouci. Toto období přípravy se bude skládat ze dvou víkendových soustředění v Kostelci na Hané. A vše bude zakončené společným soustředěním s reprezentací Nizozemí U19 přesně týden před samotným turnajem již přímo v Olomouci. Tento týden tedy proběhlo 1.soustředění v Kostelci na Hané.

Na Hanou dorazili tito nominovaní hráči: Ambrosová, Havlová, Galíček, Marek, Šnajdr, Štefák, Vyroubal (všichni Prostějov), Ferkovičová, Mostbeková, Nguyen, Veselý (všichni Znojmo), Hurdálková D., Hurdálková T., Šimek (všichni Náchod), Čejková (Kolín), Drábková (Brno). Všichni hráči jsou naštěstí bez zásadních zdravotních problémů. Jedinou omluvenou hráčkou byla Denisa Kolářová (Náchod) kvůli sobotním příjímacím zkouškám na vysokou školu.

Během tohoto soustředění absolvovali hráči 6 tréninkových jednotek. Všechny byly zaměřené na útočnou fázi hry. Hráči trénovali útočné varianty 1 na 1, hru 3-1, 2-2, a to v různých podobách. Toto byla náplň tréninků hlavně v pátek večer a oba sobotní tréninky. V sobotu večer pak hráči odehráli proti sobě jeden regulérní zápas. V neděli pokračovala příprava na útok ve formě nácviku různých signálů a kombinací přesně podle dané šablony tak, aby každý hráč věděl, co má v dané situaci na hřišti hrát. Poslední trénink po nedělním obědě byl zaměřen na střelbu a efektivitu zakončení. Velmi příjemným doplněním celého soustředění byla i možnost využití nově vybudované sauny a vířivky přímo v areálu našeho ubytování. V sobotu večer si polovina týmu tuto možnost nenechala ujít.
Další soustředění, opět v Kostelci na Hané, proběhne příští víkend 17.6.-19.6. V plánu bude tentokrát zaměření na obranu a již i častější hra. Pak budou mít hráči jeden víkend volno. Poslední víkend na přelomu června a července 30.6.-3.7. pak proběhne výše avizované závěrečné soustředění již přímo v místě konání MS U23 v Olomouci. Sparingpartnery našim reprezentantům budou hráči holandské reprezentace U19 pod vedením Leona Simonse. A právě na tomto soustředění spoléhá trenér našich reprezentantů Ivo Kracík, že naši mladíci dopilují vše, co bude potřeba pro úspěšný výsledek na MS U23. Držte jim už nyní palce.


Komentáře

komentáře Disqus