Soustředění U17 má nominované do Holandska

O víkendu 13. – 15. května 2016 proběhlo 4. soustředění reprezentace do 17 let. Vybraní hráči a hráčky se potkali v Kostelci na Hané a bojovali o konečnou nominaci na turnaj v Holandsku.

Trenéři měli pro mladé přichystáno plno cvičení a testování fyzické výkonnosti. Korfbalové tréninky byly zaměřeny na správný pohyb kolem koše, využívání celého prostoru a zároveň na schopnost vystačit si i s málem a zbytečně neběhat, nestřílet z velké vzdálenosti, když je možné dostat se do mnohem výhodnější střelecké pozice. Dále se trenéři zaměřili na střelbu, správnou taktiku, kondiční trénink a ukázku správného protahování po zátěži.

Protože po skončení soustředění měli trenéři nominovat ty nejlepší do týmu směřujícího do Holandska, začali všechny sledovat již od prvního tréninku.

Rozhodování bylo poměrně složité, dokonce se muselo přihlédnout i právě k fyzickým testům a jejich výsledkům, aby na turnaj jeli jen ti nejlepší.

Nakonec se trenérské trio Kuba, Zuzka a Klára shodli na těchto 23 hráčkách a hráčích:

 

John Bartoš, Tomáš Buriánek, Jakub Podhorný (SK RG Prostějov)

Tomáš Čihák, Šuhajová Lucie (SK AFK Kutná Hora)

Marek Dlapa, Adam Lorenz, Vendula Jemelíková, Sára Sahatciu (KK Brno)

Michael Hák, Lukáš Macek, Kristýna Holubčíková, Denisa Sedláková, Tereza Škrobová, Vendula Vernarská (KC ZŠ Šenov)

Martin Jiřička, Marek Štěpánek (KCC Sokol České Budějovice)

Adam Leznar, Markéta Cupáková, Nela Kubů (KK Nový Lískovec)

Anna Literová (VKC Kolín)

Klára Nováková, Pavlína Štěpánová (KC ZŠ Náchod)

 

 

Ve středu 25. května 2016 společně s reprezentací do 23 let odjedou na sever Holandska, kde se střetnou s mezinárodní konkurencí.


Komentáře

komentáře Disqus