Brňany doplní v extraligovém finále České Budějovice

O složení finálového duelu je jasno. Nedělní třetí utkání extraligového semifinále mezi Českými Budějovicemi a Znojmem totiž ovládli 25:23 na domácí palubovce jihočeští korfbalisté, sérii vyhráli 2:1 na zápasy a příští týden vyzvou v repete loňského finále Brno. „Rozhodl asi fakt, že jsme dali k sobě do čtyřky naše dva nejlepší hráče Kubu Bláhu a Vlastu Krejčího. Rozestavení jsme změnili po prvním prohraném klání a vyplatilo se nám to,“ radoval se z postupu českobudějovický Petr Pešák.

Sváteční střetnutí bylo opět velmi vyrovnané. Modří Sloni v poločase vedli o jeden koš, ve druhém dějství se domácím podařilo odskočit na rozdíl několika tref a náskok už uhlídali. „I když jsme udělali pár chyb, které Znojmo potrestalo, posledních pár minut jsme odehráli zkušeně. Na střelu jsme čekali až do konce určeného času a soupeři už pak na zakončení nezbývalo tolik času,“ povídal Pešák.

Paradox je, že Znojmo ovládlo první duel, ve kterém postrádalo tři velké opory. Ve zbylých dvou kláních se už dvě z nich k týmu připojily, přesto to na úspěch nestačilo. „Musí to být pro ně hořké. První zápas jsme však odehráli špatně. Jak už jsem říkal, pomohlo nám zamíchání se sestavou,“ usmál se českobudějovický korfbalista.

V sobotu v Prostějově se tak odehraje repríza loňského finále, ve které bylo úspěšnější Brno a získalo svůj první extraligový titul. „Motivaci na finále máme vždy, nehledíme na to, že jsme loni prohráli. Brno sice po právu ovládlo základní část, ale rozhodne aktuální forma. Uvidíme, jak bude vypadat naše sestava. Ptali jsme se trenéra a mlží zatím i před námi,“ culil se Pešák. „Jde i o Europa Cup a to je velké lákadlo. Letos je sudý rok a v nich se nám daří,“ narážel na českobudějovické tituly z let 2014, 2012 a 2010.

Na Modré Slony tak opět zbyl boj o bronzové medaile. V něm se při finálovém dni v Prostějově utkají s domácími mladými korfbalisty. Duel o třetí místo startuje v sobotu v půl čtvrté odpoledne, finále pak o dvě hodiny později.

České Budějovice – Znojmo 25:23

Konečný stav série: 2:1


Komentáře

komentáře Disqus