Kolínská rezerva potvrdila dominanci a vyhrála první ligu

Po základní části jim patřila první příčka a svou pozici vládce první ligy potvrdili i v nejdůležitějším zápase roku. Korfbalisté kolínského béčka si při domácím finálovém dni pohlídali duel s rezervou Prostějova a po zásluze po výhře 22:19 slaví prvoligové zlato. V boji o bronz byl úspěšnější druhý tým Českých Budějovic, který přehrál béčko brněnského Korfbal klubu 22:14.

Paradox. Zatímco kolínské áčko základní část extraligy zakončilo na posledním místě tabulky, jejich kolegové z béčka triumfovali ve druhé nejvyšší soutěži. Při domácím finále vedli Vembloudi od začátku zápasu a i přes poločasové vzepjetí soupeře, který snížil na rozdíl dvou košů, vývoj utkání kontrolovali. „V první půlce jsme měli trochu problémy s těsnou obranou prostějovských hráčů. Pak jsme se s ní vyrovnali a ve druhém poločase v jednu chvíli vedli i o šest košů. Podle mě rozhodla naše zkušenost a úspěšnost střelby. Co jsme zvedli, to jsme dali,“ liboval si kolínský hrající trenér Zdeněk Milichovský.

Kolínu dost pomohl Matěj Kubiček, který už oficiálně ukončil kariéru, v dresu béčka se však letos už mihl a ve finále se s pěti koši stal nejlepším střelcem domácího týmu. „Rozprostřeli jsme zátěž mezi víc hráčů. Zahráli si i jiní. Šlo o férový zápas, s bezvadnou atmosférou. Dorazilo totiž asi sedmdesát lidí a to v Kolíně na korfbale už dlouho nepamatuju. Jsme rádi, že jsme potvrdili první místo v tabulce a zlato náležitě oslavíme,“ culil se Milichovský, nejlepší střelec základní části.

VKC Kolín B – SG RG Prostějov B 22:19 (10:8)

Nejlepší střelci: Kubíček 5, Čejková 5 – Havlová 9.

 

V klání o bronz mezi rezervami Českých Budějovic a Brnem vládl dlouho těsný stav, po poločase však Jihočeši Korfbal klubu odskočili a po přesvědčivé výhře slaví bronz. „Ve druhé půlce jsme soupeře zlomili. Začali jsme se víc soustředit a poslouchali rady hráčů ze střídačky,“ popsala českobudějovická Jana Pavlicová.

Na lavičce náhradníků totiž seděla třeba Martina Klacková nebo Petr Pešák, tedy opory extraligového družstva, které v neděli změří doma síly v prvním utkání semifinálové série play off se Znojmem. „My vlastně moc nerozlišujeme áčko a béčko. Všichni, co hráli v sobotu, nastoupí i proti Znojmu. Víc hráčů bohužel nemáme. Sil bude snad dost. Hlavní je, že se nám nikdo nezranil. Chtěli jsme si duel užít a šli jsme do něj bez nervozity,“ uvedla Pavlicová.

České Budějovice B – KK Brno B 22:14 (9:7)

Nejlepší střelci: Mensová M. 4 – Fridrich 5.

Konečná tabulka 1, ligy:

1. VKC Kolín B

2. SG RG Prostějov B

3. České Budějovice B

4. KK Brno B

5. Znojmo B

6. Tábor

7. Šenov

8. Nový Lískovec


Komentáře

komentáře Disqus