Okénko do Korfballeague – 3.semifinálový zápas

Až třetí semifinálový duel musel rozhodnout vyrovnanou sérii mezi TOP Sassenheim a Blauw Wit Amsterdam. Výhodu domácího prostředí do rozhodujícího utkání mělo družstvo TOP,  neboť se po základní části umístilo lépe. 

TOP - Blauw Wit 31:25 (poločas 16:14, na zápasy 2:1)

Hostující tým trenéra Barryho Schepa vstoupil do rozhodujícího zápasu nebojácně a diktoval tempo zápasu, ještě ve 13.minutě vedl 6:7, ale nakonec se ukázalo, že to byl poslední moment v tomto utkání, kdy měli modrobílí hosté blíže k vysněnému finále. Favorizovaný TOP si do poločasu vypracoval malý náskok a vedl 16:14. Hned na začátku druhého poločasu si domácí začali postupně vytvářet náskok – po pěti minutách vedli 21:17, po dalších pěti už 25:19 a polovině druhé půle to již bylo 28:20 a zkušený domácí tým si již tento zápas vzít nenechal.

Nejlepší střelci: Celeste Split 6 - Marc Broere 9

Již tuto sobotu 16.4. pak čeká velké finále na tým TOP, který vyzve loňského vítěze PKC. Na amsterodamský Blauw Wit zbyl opět „jen“ boj o třetí místo a opět bude jejich soupeřem KZ. Složení závěrečných bojů je tak stejné jako v loňském roce, ale velkou změnou je to, že se nebude hrát v hale Ahoy, kde se finále nejvyšší nizozemské soutěže hrálo po několik desetiletí, ale poprvé uvidí toto finále nová sportovní hala Ziggo Dome.


Komentáře

komentáře Disqus