Okénko do Korfballeague – 2.semifinálové zápasy

Druhé semifinálové duely přinesly opět vyrovnané souboje, při nichž byl k vidění špičkový korfbal před vyprodanými tribunami a známe prvního finalistu, kterým je vítěz základní části PKC Papendrecht, který postoupil do finále již pošesté v řadě.

PKC - KZ 32:31 (na zápasy 2:0)

Domácí tým potvrdil roli favorita a během celého zápasu nepustil hosty ani jednou do vedení. Hned na začáku domácí začali před svými fanoušky velkým náporem a po dvou minutách vedli 4:0. Hosté reagovali ihned oddechovým časem, ale i tak domácí svůj náskok navyšovali až na šestikolový rozdíl. Až poté se KZ podařilo snížit a do šaten odcházely oba týmy za relativně vyrovnaného stavu 18:16. Ve druhé půli se hostům podařilo dokonce dostat rozdíl jediného koše, ale v závěru se domácí dostali do rozhodujícího náskoku, když Suzanne Struik necelé dvě minuty před koncem zvyšovala na 32:29. Hostům se v posledních vteřinách ještě povedlo snížit opět na rozdíl jediného koše, ale na vyrovnání už čas neměli. Nejlepšími střelci tohoto zápasu byli se sedmi koši hostující Marjolijn Kroon a domácí kapitán Laurens Leeuwenhoek.

TOP - Blauw Wit 30:25 (na zápasy 1:1)

Favorizovaný TOP Sassenheim potvrdil roli favorita a po překvapivé porážce v prvním zápase dokázal srovnat stav na 1:1 a vynutit si rozhodující třetí zápas. Vývoj zápasu však pro domácí nevypadal ze začátku vůbec příznivě. Hosté rychle vedli 0:2, následně dokonce 3:7 a ještě 9:11,, ale pak začala karta obracet a do poločasu již odcházeli spokojenější domácí, neboť vedli 18:15. Ve druhém poločase již domácí žádné překvapení nepřipustili a bezpečně dokráčeli k vítězství. Nejlepším střelcem zápasu byl Nick Pikaar, který zaznamenal 10 košů.


Komentáře

komentáře Disqus