Největší oblastní kolo se odehrálo v nové hale v Maloměřicích

Výjimečně až tři školy ze tří různých částí Brna se v pondělí 14. března utkaly v největším oblastním kole. ZŠ Náměstí Míru, ZŠ Pastviny z Komína a domácí ZŠ Hamry si zahrály v nové hale v Maloměřicích, kde byl na programu turnaj v kategorii minižáků.

Místní ZŠ Hamry postavila jedno družstvo, ZŠ Náměstí Míru přišla s výběrem 4. a 5. ročníku a největší ze zúčastněných škol z Pastvin přicestovala se dvěma družstvy, výběrem čtvrťáků a výběrem páťáků. K úvodnímu zápasu nastoupili domácí ze ZŠ Hamry a čtvrťáci z Pastvin. Domácí využili starších dětí ve svém výběru a Pastviny porazili 4:1. K druhému zápasu nastoupil favorit turnaje, družstvo páťáků z Pastvin, za které hrálo i několik hráčů Korfbal klubu Brno. Jejich soupeřem bylo družstvo z Náměstí Míru. Mírák se na začátku zápasu dostal do vedení 1:0, ale zároveň to byl jejich první a poslední koš v zápase. Pastviny pohodlně vyhrály 6:1. V dalším zápase mezi týmy z Pastvin se překvapení nekonalo a starší páťáci si připsali povinnou výhru 6:0. V následujícím zápase Hamry nestačily na družstvo z Náměstí Míru, které se oklepalo z úvodní prohry a bojovnou hrou si připsalo první výhru. V předposledním zápase turnaje opět bodoval Mírák, když soupeřům ze 4.ročníku z Pastvin nedovolil skórovat ani jednou. A v posledním zápase se očekávalo, že favorizovaní páťáci z Pastvin potvrdí vítězství na turnaji svou výhrou i nad družstvem z místních Hamrů. Domácí však vstoupili do zápasu s odhodlaným výkonem a v poločase vedli 2:1. V druhé půli se ale ukázala větší zkušenost dětí z Pastvin, které zápas otočily ve svůj prospěch na 4:3. Tím potvrdily třetí výhru na turnaji a pohodlné první místo. Nejlepším střelcem turnaje se stal se 6 koši Antonín Jokl z Pastvin, jinak hráč minižáků Korfbal klubu Brno.

Pořadí oblastního kola kategorie minižáků:

1.místo: ZŠ Pastviny, 5.ročník.         6 bodů

2.místo: ZŠ Náměstí Míru.               4 body

3.místo: ZŠ Hamry.                         2 body

4.místo: ZŠ Pastviny, 4.ročník          0 bodů

Do finálového kola v kategorii minižáků tedy postupuje družstvo 5.ročníku ze ZŠ Pastviny. Oblastní kolo stejných škol v kategorii přípravek je naplánováno na 30.března.

Fotky z turnaje najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus