Reprezentace U19 v stoupila v Budapešti do konečné fáze přípravy

Uplynulý víkend využil širší výběr reprezentantů do 19 let k další části přípravy na blížící se turnaj v Leeuwardenu. V pátek 19.2.2016 odjeli hráči pod vedením trenérů Davida Konečného, Martina Šnévajse a Petra Pešáka na nominační soustředění do Maďarska kde je čekalo několik zápasů proti různým maďarským týmům.

Po příjezdu do Budapešti v nočních hodinách se všichni účastníci ubytovali v hotelu a po první noci  se hráči už kolem desáté hodiny mohli těšit na první přípravný zápas proti maďarské reprezentaci do 19 let. První zápas náš výběr dotáhl do vítězného konce a domácí porazil těsně 9:8 (5:0). Krátce po prvním zápase nastoupili hráči k dalšímu přípravnému zápasu proti stejnému soupeři. Trenéři tentokrát hodně střídali, aby mohli vyzkoušet všechny možné kombinace sestav na hřišti. Bohužel druhý zápas náš výběr prohrál, také těsně, ale tentokrát o 2 koše 11:13 (6:6). Po dvou zápasech, obědu a krátkém odpočinku v hotelu se český výběr vydal autobusem do jiné haly v Budapešti, aby změřil síly s domácími týmy. Tentokrát čeští hráči odehráli dva zápasy proti domácím a to první proti týmu 1908 SZAC Budapest Elektron, proti kterému náš výběr bohužel prohrál 13:20 (9:8). O chvilku se odehrál další zápas, tentokrát ale proti druhému domácímu celku 1908 SZAC Budapest Proton, ve kterém bohužel Češi opět prohráli 15:21 (10:11). Po náročném dni hráči odjeli zpět na hotel, kde mohli už jen odpočívat a doufat, že je další den hlavní trenér David Konečný a jeho asistenti Martin Šnévajs a Petr Pešák, vyberou do reprezentačního výběru, který bude složen z 8 dívek a 8 chlapců. Tito nominovaní se také zúčastní posledního soustředění v polovině března v Kostelci na Hané poblíž Prostějova, a poté v době Velikonoc turnaje pro reprezentace z celého světa do 19 let v holandském Leeuwardenu.

Nedělní dopoledne strávili hráči prohlídkou historického centra hlavního města Maďarska. Počasí české výpravě však nepřálo a prohlídka památek probíhala za drobného deště. Kolem 12 hodiny autobus s reprezentanty vyrazil zpět do ČR.

Poslední soustředění před MS v Leeuwardenu U19 se uskuteční opět v Kostelci na Hané 11.3.-13.3.2016. Na tomto soustředění už budou hráči pilovat útočné a obrané možnosti hry.

Podle slov hlavního trenéra Davida Konečného, hráči splnili všechny pokyny a očekávání všech trenérů a po posledních zápasech širšího výběru vypilovali obranu i útok a vyzkoušeli všechny možné kombinace sestav na hřišti. V neděli tedy trenéři zveřejnili výběr 16 hráčů české reprezentace do 19 let pro rok 2016 a tento výběr se zúčastní turnaje v Holandsku.

 

Nominováni byli:

Petr Šnajdr, Filip Dvořák, Michal Marek,  Daniel Štefák, Tomáš Tlučhoř, David Rieger, Jan Paďouk, Marek Pospíšil
Renata Havlová, Pavlína Štěpánová, Anna Motáková, Vendula Jemelíková, Dominika Drábková, Gabriela Francová, Markéta Cupáková, Kateřina Lorencová


Komentáře

komentáře Disqus