Brněnská skupina mini a mladších žáků měla na programu již šesté kolo

Pošesté se potkaly, v brněnském Žebětíně, týmy mini a mladších žáků Korfbal klubu Brno. K tradičnímu turnaji v obou kategoriích byl na programu ještě nominační zápas minižáků, ze kterého byli vybráni ti nejlepší pro celorepublikové čtvrtfinále. To se koná již tuto neděli 21.2.2016 opět v žebětínské tělocvičně. Brněnské hráče přijedou prověřit soupeři z Prostějova, Náchoda a možná i výběr z Ostravy. Tyto čtyři týmy se mezi sebou utkají o dvě postupová místa na finálový turnaj.


Minižáci:

Všichni hráči byli o nominačním zápase srozumněni již před turnajem a na hřišti to bylo hned vidět. Všechny výsledky v této kategorii skončily velmi těsným rozdílem a bylo vidět množství pěkných akcí.

Brno A (Komín) - Brno B (Bystrc)  4:3 (1:2)

Dostálová Marta 2, Dostálová Lucie 1, Čech František 1 - Theissig Jan 2, Malina Kryštof 1

Do utkání vstoupili lépe hráči z Bystrce, kteří vedou průběžnou tabulku a chtěli si toto vedení nadále udržet. Tyto předpoklady však komínští převálcovali třemi koši ve druhém poločase a výhrou 4:3. Ukázali tak, že i s posledním týmem tabulky se musí počítat.


Brno B (Bystrc) - Brno C (Starý Lískovec+Žebětín+Bystrc)  4:4 (2:4)

Theissig Jan 2, Malina Kryštof 1, Telecký Lukáš 1 - Vojáček David 2, Fábková Anna 1, Mička Jakub 1

Děti z Bystrce chtěly své zaváhání napravit hned v dalším zápase proti výběru dalších tréninkových skupin. Ani ten však nedal svou kůži zadarmo a v poločase vedl 4:2. Záchranou bystrckých byl v posledních minutách a vteřinách Honza Theissig, který snížil a vzápětí vyrovnal na konečných 4:4.


Brno C (Starý Lískovec+Žebětín+Bystrc) - Brno A (Komín)  3:5 (1:3)

Mička Jakub 3 - Ježková Karolína 2, Chalupníková Klára 1, Chalupníková Kristýna 1, Vojna Tobiáš 1

O vítězství na turnaji si to rozdaly děti z Komína a mix tým. Komínští šli hned od začátku do vedení a dařilo se jim ho udržet. V poločase vedli 3:1 a po remíze v druhém poločase celkově 5:3.


Nejlepší střelci soutěže:
     1.místo - David Vojáček (15košů)
     2.místo - Kryštof Malina (14košů)
     3.místo - Patrik Šmehlík (12košů)
     4.místo - Pařilová Natálie (10košů)
     5.-6.místo - Jan Theissig, Tothová Eliška (8košů)

 


Mladší:

Brno A (Komín) - Brno B (Bystrc)  2:13 (0:7)

Ježková Karolína 1, Dostálová Marta 1 - Kohl Jiří 4, Čarvašová Veronika 3, Němeček Martin 2, Čarvaš Dominik 2, Ehrenbergerová Andrea 1, Theissig Jan 1

Několik úspěšných minižáků se v dresu Komína představilo i ve výběru mladších žáků. I to byl možná důvod pomalejšího začátku. Čerstvější hráči Bystrce hned od začátku svému soupeři pěkně zatápěli a v poločase vedli již 7:0. Ikdyž se komínským podařilo v druhém poločase vstřelit dva koše, tak porážce už nezabránili a prohráli 2:15.

Brno B (Bystrc) - Brno C  (Starý Lískovec) 15:1 (7:1)

Němeček Martin 6, Kohl Jiří 4, Čarvaš Dominik 3, Ehrenbergerová Andrea 1, Čarvašová Veronika 1 - Čechová Justýna 1

Téměř stejný příděl dostali od bystrckých i hráči Starého Lískovce. Nejepším střelcem utkání se stal se šesti koši Martin Němeček, který vede i tabulku střelců. Velmi tedy přispěl k celkovému vítězství 15:1.

Brno C (Starý Lískovec) - Brno A (Komín)  4:8 (1:5)

Hammer Samuel 1, Střítecký Daniel 1, Sázavský Tomáš 1, Vojáček David - Holík Vojtěch 5, Chalupníková Kristýna 1, Jokl Antonín 1, Vojnová Sofie 1

V posledním utkání této kategorie se utkaly dva  již poražené týmy. Všichni očekávali vyrovnané utkání a boj o každý koš. To však odmítl především Vojta Holík (5 košů) se svou družinou věrných spoluhráčů a šli si za vítězstvím. Ikdyž se soupeři podařilo vyrovnat hru, tak na vyrovnání skóre už to nestačilo.


Nejlepší střelci soutěže:
1.místo - Martin Němeček (38košů)
2.-3.místo - Jiří Kohl, Dominik Čarvaš (24košů)
4.místo - Vojtěch Holík (17košů)
5.místo - Veronika Čarvašová (13košů)

Další pokračování obou soutěží je na programu v sobotu 12.3.2016 a v sobotu 16.4.2016.

Čtvrtfinálová skupina celorepublikové soutěže se odehraje v neděli 21.2.2016 opět v Brně - Žebětíně.


Komentáře

komentáře Disqus