Školní pohár v Brně na další škole ve Starém Lískovci

Ve čtvrtek 4.2. se konalo školní kolo korfbalového poháru na ZŠ Elišky Přemyslovny ve Starém Lískovci.

Od 8:00 začal turnaj v kategorii minižáků, kterého se účastnilo jedno družstvo z 5.ročníku a 2 družstva ze 4.ročníku. Hned úvodní zápas mezi 5.A a 4.A byl nejvyrovnanější, když skončil rozdílem jediného koše ve prospěch páťáků. V dalších zápasech se více dařilo favoritům, 4.A porazila 4.B a 5.A potvrdila svou věkovou výhodu i proti 4.B. Nejlepší střelkyní turnaje byla se 3 koši Veronika Slámová.

Pořadí kategorie minižáků: 1.místo 5.A, 2.místo 4.A, 3.místo 4.B.

Následovala kategorie přípravek, do které se zapojily vždy dvě družstva z 2. a 3. ročníku. Úvodní zápasy turnaje byly hodně vyrovnané, skončily rozdílem jen jednoho nebo dvou košů. Ve všech si ale výhry připsali starší třeťáci. Nejvyšší výhru turnaje 6:0 zaznamenala 3.A v zápase proti 2.B. Ve finále si to tedy rozdaly mezi sebou týmy z 3.ročníku. Zápas o titul vyhrála nakonec 3.A poměrem 5:2. Nejlepším střelcem byl s 5 koši Augustin Mica, kterého následovala se 4 koši Sofie Chovanová a Veronika Pazourková.

Pořadí kategorie přípravek: 1.místo 3.A, 2.místo 3.B, 3.místo 2.B, 4.místo 2.A.

Výběry ze ZŠ Elišky Přemyslovny se v oblastním kole vydají na ZŠ Arménská, kde si to mezi sebou rozdají o místa ve finálovém turnaji.


Komentáře

komentáře Disqus