Korfbalisté Znojma jedou do Německa přepsat historii. Pokusí se vyhrát Europa Shield

Pokud uspějí, přepíšou historii. Znojemští korfbalisté mají před sebou zajímavou výzvu. V případě medailového úspěchu na turnaji Europa Shield se osamostatní na čele v pořadí nejúspěšnějších týmů. Na druhém nejprestižnějším klubovém klání Evropy získali dosud tři tituly a jedno stříbro, stejně jako katalánský Vallparadis, který letos do německého Castrop-Rauxelu necestuje. „Jde o dobrou motivaci. Cíle máme nejvyšší. Nebude to ale lehké, chybí nám dvě opory,“ hlásí hráč a trenér v jedné osobě Jiří Podzemský.

Na turnaji, kde mají zapovězený vstup týmy z korfbalových velmocí Nizozemska a Belgie, se Modří Sloni musejí obejít bez Tomáše Veselého a Petra Malačky. Reprezentant Podzemský si navíc v pondělí na tréninku podvrtl kotník a neví, zda mu zranění dovolí nastoupit. „Absence Tomáše a Petra znamená velkou ztrátu. První je vysoký, druhý zase rychlý a zkušený. Já se snad dám do kupy, kotník už je lepší,“ informuje nejlepší extraligový střelec společně Vlastimilem Krejčím z Českých Budějovic.

Znojmo se ve skupině utká s katalánskou Barcelonou, portugalským Canarxide a německým Schwerinem. Do semifinále postupují první dva celky. „O soupeřích toho moc nevíme. Známe jen jednotlivce z reprezentací. Očekávám však vyrovnané duely,“ říká.

Úspěchy Jihomoravanů na Europa Shieldu jsou už hodně vousaté. Poslední triumf Modrých Slonů se datuje k roku 2006. „Pořádně dlouho jsme si takhle velký turnaj nezahráli. Náš herní projev se pomalu lepší a už se do Německa moc těšíme,“ vyhlíží s očekáváním Podzemský.

 

Europa Shield 2016

Kdy a kde: od pátku do neděle v německém Castrop-Rauxelu

ZÁPASY ZNOJMA

Zítra:Z Znojmo – Barcelona (Katalánsko)

Sobota: Znojmo – Canarxide (Portugalsko), Schwerin (Německo) – Znojmo

Neděle: boje o umístění


Komentáře

komentáře Disqus