Brněnský Korfbal klub se s Portugalci držel poločas. Z Europa Cupu veze stejně jako loni čtvrté místo

Foto: Marco Spelten

 

Ve hře o bronz z nejprestižnějšího klubového turnaje světa vydrželi jen první poločas. Pak brněnští korbalisté selhali střelecky a s portugalskou Benfikou nakonec v boji o třetí místo padli 14:22. Z maďarské Budapešti, kde se odehrál jubilejní padesátý ročník korfbalového Europa Cupu, tak veze český šampion stejně jako loni čtvrté místo. „V první půli jsme sice neustále dotahovali, ale hráli jsme to, co jsme si řekli. Pak jsme však nemohli proměnit ani tu nejjasnější šanci. Přestalo se nám totálně dařit a postupně jsme padali čím dál níž,“ popsal brněnský stratég Jakub Máša.

Na straně českého týmu se nenašel nikdo, kdo by v těžkých chvílích vzal tíhu okamžiku na sebe, a strhl ostatní k obratu v zápase. Střelecky se sice prosadil pěti koši Jan Šedý, to však nestačilo. „Chtěli jsme soupeři oplatit loňskou prohru ze stejné fáze turnaje. Už před duelem jsem pozoroval, že jsou hráči trochu nervóznější než třeba v předešlém utkání. Ve druhém poločase jsme ze sebe nemohli setřást tlak, který jsme si na sebe sami vytvořili,“ vysvětlil trenér.

Brněnští korfbalisté měli před střetnutím obavy z vysokého Pedra Correiry, který se střelecky sice tolik neprosadil, zato řádil jeho parťák ze čtveřice Francisco Amaral. Ten stihl úctyhodných osm přesných tref. „Correira má výborný doskok, z čehož právě Amaral těží. Dostane šanci několikrát za sebou a jednou mu to vyjde. My jsme naopak měli téměř vždy jen jednu střelu. Nic jsme s tím nezmohli, krčil Máša rameny. „Škoda, že s námi nemohli jet Roman Věžník nebo Ondra Fridrich. S nimi bychom na tom byli na doskoku mnohem líp,“ připomněl absenci dvou opor.

V Europa Cupu Brno jednou vyhrálo a dvakrát padlo. Se svěšenými hlavami se však korfbalisté na jih Moravy nevracejí. „Samozřejmě jsme chtěli vylepšit loňskou čtvrtou pozici, zklamaný ale nejsem. Všichni do toho dali maximum, bohužel nám trochu v závěru selhala hlava. Ale závěrečnou párty po turnaji si užijeme,“ ušklíbl se Máša.

Finále bylo tradičně v režii nizozemského a belgického týmu. Papendrecht ukázal svoji sílu, belgický Boeckenberg porazil 31:21 a slaví již dvanáctý triumf na Europa Cupu.

 

O třetí místo:

KK Brno – NC Benfika 14:22

Poločas: 7:8. Rozhodčí: Henry van Meerten, Bartosz Jaszczuk, Vincent van der Beken. Nejlepší střelci: Jan Šedý 5, Ivan Vávra 3, Štěpánka Jonáková 3 – Francisco Amaral 8, Luis Da Luz 5, Pedro Correira 6.

Finále:

Papendrecht – Boeckenberg 31:21


Komentáře

komentáře Disqus