Splnili, pro co jeli. Brňané prošli na Europa Cupu do semifinále a vyzvou nizozemského obra

Foto: Marco Spelten

 

Čekali těžkou bitvu, ta se však neodehrála. Korfbalisté brněnského Korfbal klubu na svého katalánského soupeře nastoupili s velkým elánem a od začátku mu nedali šanci. Nakonec vyhráli nad celkem CK Vallparadis 23:15 a na Europa Cupu slaví postup do semifinále. Tím naplnili hlavní cíl, který si před korfbalovou „Ligou mistrů“ stanovili. „Popravdě mě trochu zaskočilo, že Katalánci nekladli větší odpor. Už včera však hráli předkolo s maďarským týmem, a když jsem je viděl, tak jsem věřil, že na ně máme. Do utkání jsme nastoupili s velkou motivací, na všech byla vidět snaha vrátit Vallparadisu předchozí prohry,“ usmíval se chvíli po zápase brněnský kouč Jakub Máša.

Brno rozkládalo svého soupeře hned od začátku. Za jedenáct minut vedlo 5:1 a v poločase už devítikošovým rozdílem. Malý zádrhel přišel jen ve druhém poločase, kdy Katalánci snížili až na 14:19 z jejich pohledu. „Bylo důležité, že když nás začali stahovat, tak jsme se trefili třeba i z těžší pozice a soupeře zase uzemnili,“ vykládal Máša.

Střelecky se v dresu úřadujícího šampiona nejvíc dařilo Janu Šedému s pěti trefami, se čtyřmi koši mu sekundoval Ivan Vávra. „Podali jsme týmový výkon. Honzovi se daří od začátku sezony, je to náš nejlepší střelec. Teď to akorát potvrdil,“ podotkl trenér. V soupeřově dresu svůj tým táhlo duo Alexis Tejeira a Jose Jurado. Jen čtyři koše jejich družstva dal někdo jiný. „Vallparadis to na ně hodně hraje. Snažili jsme se jim ztížit asistenci a tím i střeleckou pozici. To se nám částečně podařilo. I když oni jsou tak dobří, že i tak dali celkem dost košů,“ popsal.

Zítra od půl sedmé večer čeká na Jihomoravany vysněný zápas. Pravděpodobně změří síly s nizozemským mistrem PKC Papendrecht. Největší favorit Europa Cupu sice hrál ještě ve čtvrtek večer s německým Pegasusem, jeho zaváhání by se však rovnalo regulérnímu zázraku. I páteční vítězství Korfbal klubu by bylo z říše snů a nedá se očekávat. „Samozřejmě, že neskládáme zbraně, ale moc šancí nemáme. PKC nemá slabiny, chceme alespoň uhrát lepší výsledek než minulý rok s dalším nizozemským týmem TOP,“ připomněl Máša loňskou semifinálovou porážku 15:37. „Jdeme si zápas hlavně užít, prostor dostanou i hráči z lavičky,“ slíbil stratég.

Jeho svěřenci už hledí spíš k sobotnímu utkání o třetí místo. I když si Máša přál víc anglické Trojans, utká se Brno o bronzové medaile s největší pravděpodobností s portugalskou Benfikou, se kterou loni ve stejné fázi prohrálo 17:21. Portugalci totiž ve čtvrtfinále přehráli anglický celek 18:15. „Mají jednoho vysokého hráče a jsou hodně pohybliví, to nám moc nevyhovuje,“ popsal Máša dalšího soka.  

 

Brno KK - CK Vallparadis / Assessoria 23:15

Poločas: 14:5. Rozhodčí: Vincent van der Beken, Kristof Bellusz, Bartosz Jaszczuk. Nejlepší střelci: Jan Šedý 5, Ivan Vávra 4, Eliška Jonáková 3, Štěpánka Jonáková 3, Tomáš Cholava 3 - Alexis Tejeira 6, Jose Jurado 5.


Komentáře

komentáře Disqus