Školní korfbalový pohár na ZŠ Jana Babáka

ZŠ Jana Babáka v Brně-Žabovřeskách se do korfbalu zapojila až od tohoto školního roku, ale díky zanícení pana učitele Schőllera se zlepšuje velkými kroky. Své pokroky tak ukázali žáci této školy během školního turnaje v pátek 18. prosince.

Školní kolo v kategorii minižáků se odehrálo podle ročníků. Nejdřív nastoupili od 8:00 páťáci. 2 třídy vytvořili dohromady 4 družstva. V semifinále proto proti sobě nastoupili týmy z různých tříd. V prvním zápase vyhrálo družstvo z 5.B a v druhém zápase družstvo z 5.A. Proto také v zápasech o 3.místo a ve finále si mezi sebou zahráli děti z rozdílných tříd. V zápase o 3.místo padlo nakonec nejvíc košů na zápas a to 12 kousků. Finále bylo nervóznější a po výhře 4:2 se z 1.místa těšila 5.B se svým prvním týmem.

Konečné pořadí: 1.místo 5.B 1, 2.místo 5.A 2, 3.místo 5.B 2, 4 místo 5.A 1.

Od 10:00 přišli své dovednosti předvést také žáci 4.ročníku. Tři třídy vytvořily 5 družstev. V úvodních zápasech ukázala družstva ze 4.B svou převahu nad 4.A a v obou zápasech je porazila. V dalších kláních dokázalo silné družstvo ze 4.B potrápit 4.C, když první ze zápasů vyhrála dokonce s nulou. Proti druhému soupeři ze 4.B však již inkasovali žáci 4.C 5-krát, a proto jim zůstalo jenom 2.místo.  Z vítězství ve školním kole se proto radoval druhý tým 4.B.

Konečné pořadí: 1.místo 4.B 2, 2.místo 4.C, 3.místo 4.B 1, 4.místo 4.A 2, 5.místo 4.A 1.

Střelci dne se stali Vratislav Pecháček se 6 koši a Viki Vagenknechtová s 5 koši, oba z 5.B. Výběry ze ZŠ Jana Babáka se v oblastním kole utkají s družstvy z nedaleké ZŠ Sirotkovy, kde také probíhá jeden z korfbalových kroužků.

Fotky z turnaje


Komentáře

komentáře Disqus