Širší výběr reprezentace U23 zahájil přípravu na MS v Olomouci 2016

V předvánočním víkendu proběhlo 1. soustředění reprezentace U23, jejímž vrcholem sezóny bude červencové domácí mistrovství světa v Olomouci v příštím roce. Jako své zázemí pro přípravu zvolila trenérská dvojice Ivo Kracík a David Konečný osvědčený areál v Kostelci na Hané. Úplnou novinkou byla účast výběru U23 v rámci nejvyšší české korfbalové soutěže, kde se zúžený výběr mladých reprezentantů utkal s SK RG Prostějov.

Do širšího výběru reprezentace U23 bylo měsíc před soustředěním pozváno 12 chlapců a 13 dívek. Už dopředu bylo jasné, že 1. soustředění se nezúčastní Denisa Kolářová (rehabilituje po operaci kolene) a Gábina Hurdálková (také dlouhodobě zraněná). Před prvním soustředěním se omluvili ještě 3 hráči a 2 hráčky (nemoce a zranění), takže nakonec na první akci přijelo 9 a 9 potenciálních reprezentantů.

Celé soustředění bylo zaměřeno na souhru v útoku. Hráči byli instruování k celoplošnému korfbalu a neustálému pohybu. Cílem bylo využívat prostory okolo koše, a to hlavně k překvapení obrany a přenesení hry okolo koše na druhou stranu útočné poloviny. S obranou zatím trenéři příliš nepracovali, ale je jasné, že na dalších soustředěních bude i tato část hry mezi reprezentanty pilována.

Již avizovanou novinkou byla účast výběru U23 v zápase v rámci extraligy seniorů. V sobotu se měli reprezentanti utkat s Kolínem, ale ten se omluvil z důvodů velké marodky ze zápasu a odehraje se tak v náhradním termínu. Premiéru si tedy reprezentanti odbyli až v neděli proti mladému týmu z Prostějova, který je tak jak tak z 90% složen z hráčů širšího výběru U23. Utkání skončilo jasným vítězstvím Prostějova 26:17 (15:5), kde se hlavně v 1. poločase projevila lepší souhra a střelba prostějovských hráčů. Až ve 2. poločase se hra vyrovnala a torzo reprezentačního výběru U23 dokázalo upravit skóre na konečný výsledek.

Z pohledu trenérů U23 je zapojení mladé reprezentace do extraligy velmi dobrý krok a už se těší na další soustředění, kde se reprezentanti utkají s ostřílenými týmy ze Znojma, Budějovic nebo Brna. Jde o velmi dobrou přípravu, která v minulosti chyběla – tedy zajistit pro reprezentanty nejen tréninky, ale hlavně herní praxi. Další soustředění proběhne opět v Kostelci na Hané v termínu 29.1. - 31.1. a soupeři reprezentantů budou týmy ze Znojma a Budějovic.


Komentáře

komentáře Disqus