Korfbal v Děčíně žije

Do projektu „Hejbni kostrou … a zkus to třeba s korfbalem“ se v letošním roce zapojily zatím dvě školy. ZŠ Březová pod vedením pí. uč. Petry Jahodové a ZŠ Na Stráni pod vedení p. uč. Jana Bartla.

V pondělí dne 14. 12. se před slušnou diváckou kulisou uskutečnily v tělocvičně ZŠ Březová dva zápasy výběrů těchto škol s následujícími výsledky:

ZŠ NA STRÁNI - ZŠ BŘEZOVÁ    1:0 (1:0) a 7:1 (4:0)

Úvodní utkání bylo dlouho dramatické bez koše. Hráči obou týmu jakoby se seznamovali s terénem. První a zároveň vítěznou střelou zakončil útok ZŠ Na Stráni hráč Vincent Drlík.

Druhý zápas už měli plně ve své režii hráči ze ZŠ Na Stráni. První poločas vyhráli 4:0, kdy hattrick nastřílel soupeřům nejlepší hráč obou zápasů Vincet Drlík a další koš dal Adam Vaňha. V úvodu druhého poločasu sice snížila kapitánka ZŠ Březová Tereza Řádová skóre na 4:1, ale po dalších třech koších nedali hráči ZŠ Na Stráni soupeři žádnou šanci. Ostatními střelci byli Jiří Šír a Simona Wiedermannová. Druhý zápas vyhrál tým ze ZŠ Na Stráni v poměru 7:1.

Oba týmy se utkání pěkně užily. Gratulujeme, trenéři.

 

Sestavy a koše:

ZŠ Na Stráni (modrá): Vincent Drlík (č.4) - 4, Adam Vaňha (č.13) - 2, Simona Wiedermannová (č.9) - 1, Jiří Šír - kapitán (č.3) - 1, Eliška Fumfálková (č.10), Khánh Ngo Nam (č.15)

ZŠ Březová (červeno-bílá): Tereza Řadová - kapitánka (č.5) - 1, Anežka Anna Šrámková (č.12), Věra Keplová (č.1), Michal Rubeš (č.4), Tadeáš Zeman (č.15), Martin Vlček (č.7), Adam Beneš (č.10), Tomáš Kořínek (č.8)

Rozhodčí: Milan Schwarz (TKC Děčín)

Nejlepšími hráči utkání byli po zásluze vyhlášeni Vincent Drlík a Simona Wiedermanová ze ZŠ Na Stráni a Tereza Řadová a Adam Beneš ze ZŠ Březová.


Komentáře

komentáře Disqus