Školní korfbalový pohár začal svým prvním turnajem

Základní škola Laštůvkova disponuje v každém ročníku 3 třídami. Proto školní turnaj proběhl ve středu 9.12. ve 2 skupinách v kategorii minižáků. Nejdříve nastoupili žáci 4.ročníku. V úvodním zápase mezi 4.A a 4.B dominovaly obrany, když jenom 4.A dokázala 2-krát skórovat. Ve druhém zápase ale 4.A potvrdila svou kvalitu, protože za tuto třídu nastoupilo hned 5 hráčů, kteří hrají také brněnskou žákovskou superligu v dresu Korfbal klubu Brno. 4.A tak porazila 4.C vysokým skóre 7:2. V posledním zápase se rozhodovalo o tom, kdo skončí mezi čtvrťáky na 2.místě. Výhru vybojovala 4.B, která porazila 4.C v poměru 2:1. V konečném pořadí tedy zvítězila 4.A před 4.B a na třetím místě skončila 4.C.

Také v turnaji páťáků bylo vidět několik korfbalistů se zkušenostmi z KK Brno. Hned první zápas byl velkým bojem, když do vedení šla 5.B po koši ostříleného Martina Němečka, 5.A ale rychle srovnala. A protože nejlepší útočníci se přesunuli do obran, v dalším průběhu zápasu už žádné koše nepřibily. V druhém zápase se pokračovalo v boji o každý koš. Také slečna rozhodčí musela nějaký ten koš neuznat z důvodu výborné obrany v podobě bráněné střely. Nakonec strhla vítězství na svou stranu 5.C, která porazila 5.A v poměru 3:2. Teprve v posledním zápase se strhla opravdová válka. Koše padali na obou stranách a do poslední chvíle nebylo jasné, kdo zvítězí v tomto turnaji. Až v poslední minutě rozhodla úspěšnou střelou za košem Michaela Škodová a strhla vítězství v turnaji na stranu 5.B.

Výsledky turnaje 4.ročníku:   4.A – 4.B 2:1, 4.A – 4.C 7:2, 4.B – 4.C 2:1.

1.místo 4.A, 2.místo 4.B, 3.místo 4.C.

Nejlepší střelci: Kryštof Malina, Ondřej Zeman, Valerie Pařilová, Veronika Kleblová všichni po 2 koších.

Výsledky turnaje 5.ročníku:   5.A – 5.B 1:1, 5.A – 5.C 2:3, 5.B – 5.C 6:5.

1.místo 5.B, 2.místo 5.C, 3.místo 5.A.

Nejlepší střelci: Martin Němeček, Michaela Škodová, Michal Langer všichni po 3 koších.

Družstva ze ZŠ Laštůvkova se v dalším kole Školního korfbalového turnaje utkají se sousedy ze ZŠ Heyrovského, opět stejná městská část Bystrc.

Fotky z turnaje


Komentáře

komentáře Disqus