Okénko do Korfballeague – 1.kolo

První kolo nové sezóny nizozemské nejvyšší soutěže přineslo velmi vyrovnané zápasy, dvě utkání skončila remízou a nejvyšší výhru (rozdílem čtyř košů) si připsal úřadující vicemistr TOP, který je tak po prvním kole na čele tabulky.

 

PKC/SWKGroep – Blauw Wit 32:32

První zápas sezóny 2015/16 obstaral nádherný souboj mistra minulého ročníku se čtvrtým týmem a přinesl výbornou předvedenou hru a skvělou pozvánku ke sledování Korfballeague. Domácí vedli v poločase 18:15 a v průběhu druhé půle si vypracovali až šesti košový náskok, kdy Johannis Schot zvyšoval již na 28:22. Hosté z Amsterdamu však zápas nevzdali a během necelých devíti minut dokázali vyrovnat na 30:30. PKC si však znovu vypracovalo náskok dvou košů 32:30, ale Momo Stavenuiter (nejlepší střelec zápasu se 7 koši), který přestoupil po loňské sezóně z DVO právě do Blauw Wit, dokázal dvěma koši vyrovnat na konečných 32:32 a vybojovat tak velmi cenný bod pro jeho tým.

 

LDODK/AH Gorredijk – KZ/Hiltex 22:25

Domácí tým LDODK sehrál s favorizovaným KZ velmi vyrovnanou partii. V poločase byl stav 14:14 a pár minut před koncem bylo stále vyrovnáno 21:21. Pak se projevila větší zkušenost hostujícího týmu vedeného kapitánem nizozemské reprezentace Timem Bakkerem, který zaznamenal 6 košů a největší měrou přispěl k výhře KZ.

 

DVO/Accountor – Dalto/BNApp.nl 23:24

Další velmi vyrovnaný duel, který přinesl premiéru taiwanských reprezentačních dívek v obou týmech. Zatímco v dresu DVO Alice Huang zvyšovala svým prvním košem na 2:1 a více se již neprosadila, Ya-Wen Lin z Dalta vstoupila do zápasu až ve druhé půli a dokázala zápas rozhodnout, když za stavu 22:22 dvěma koši vypracovala pro hostující tým rozhodující náskok, který domácí již pouze kosmeticky upravili. Střelcem zápasu a celého kola se stal hostující Maarten Groot Hulze s deseti koši, který dokázal osm košů vstřelit ještě v prvním poločase.

 

TOP/Quaratio – Fortuna/Delta Logistiek 27:23

Domácí favorit vedl v poločase nejtěsnějším rozdílem jediného koše 13:12, ale hned od začátku druhé půle začal náskok výrazněji navyšovat. Tým TOP (se šesti nizozemskými reprezentanty) ukázal své kvality a vyslal všem soupeřům jasný signál, že jejich cílem v letošní sezóně je návrat na nizozemský trůn.

 

AW/DTV – DOS´46 22:22

Domácí tým při své premiéře v Korfballeague začal nervózně a v poločase prohrával 9:13. Oba týmy jsou sice nováčky v letošní sezóně, ale tým DOS´46 má několik titulů z let minulých a vrací se do nejvyšší soutěže po dvou letech strávených v nižších soutěžích. Ve druhé půli hosté dokázali vypracovat až pětikošový náskok (10:15 a 12:17), ale domácí se neuvěřitelně zvedli a rychle dokázali vyrovnat na 18:18. V dalším průběhu pak ještě čtyřikrát vedli rozdílem jednoho koše, ale hosté vždy dokázali vyrovnat. V poslední minutě za stavu 22:22 si domácí vybojovali penaltu, ze které mohl rozhodnout Steffen Pang, ale proměnit ji nedokázal a divoký zápas tak skončil zaslouženou remízou.


Komentáře

komentáře Disqus