Ve zmatené předehrávce si Šenov připsal první triumf sezony

Komickou vložku měla předehrávka třetího kola druhé nejvyšší seniorské soutěže. V Havířově, kde své zápasy hraje tým Šenova, se původně měl uskutečnit miniturnaj tří týmů. Vedle domácích měly mezi sebou změřit síly i celky Nového Lískovce a rezervy Znojma. Jenže Jihomoravané se o tom, že mají v sobotu odehrát dva zápasy, dozvěděli až v pátek a do Havířova nakonec vůbec neodcestovali. „V pátek za mnou přišla jedna z hráček a řekla, že zítra hrajeme. Vůbec jsem o tom nevěděl. Měnila se totiž termínovka a původně toto datum v kalendáři nebylo. Narychlo se sbalit už nešlo. Spousta hráčů měla na sobotu domluvenou nějakou práci,“ krčil rameny znojemský kouč Aladár Dančo.

V Havířově se tak odehrál pouze jeden mistrovský duel mezi Šenovem a Novým Lískovcem. Šlo o souboj dvou týmů, které dosud v soutěži nevyhráli. Spokojenější byli nakonec domácí korfbalisté, kteří soka z Brna přehráli 23:8. „Oproti předchozím zápasům jsme zapracovali na organizaci útoku a bránili aktivněji. Určitě bylo důležité, že se nám povedlo dostat se do vedení hned v úvodu, tím jsme se zbavili nervozity a naopak dostali soupeře pod tlak. S postupem času bylo na hráčích vidět, že si věří, a tak útoky Nového Lískovce často končily nepřesnou přihrávkou. Po celé utkání nás navíc povzbuzovali skvělí fanoušci, kteří by nás prostě prohrát nenechali. Troufám si říct, že vítězství bylo z naší strany zasloužené,“ pochvaloval si domácí trenér Ondřej Sládek.

Nový Lískovec tak stále čeká na první triumf v soutěži. „Šli jsme do střetnutí s tím, že Šenov je pro nás asi jediný hratelný soupeř. I přes porážku jsme však odehráli slušnou partii. S Šenovem jsme drželi herně krok, jenže jsme selhali ve střelbě. To je náš velký problém a intenzivně na něm v tréninku zapracujeme,“ komentoval kouč Nového Lískovce Jakub Pernica, jehož tým prohrál i v následném přátelském klání se stejným soupeřem.

Neodehrané zápasy Znojma se buď kontumují, nebo uskuteční v náhradním termínu. „Mělo by se to odehrát 28. března. Aspoň takový je zatím návrh STK,“ povídal Dančo. „Já bych ty zápasy nedohrával. Nejde nám ani tak o výsledky, ty nehoníme. Jenže vzhledem k ostatním kategoriím máme velmi nabitý program, tak nevím, kam bychom zápas vměstnali,“ přemítal Pernica.

 

Šenov, KC - ZŠ : Brno, KK Nový Lískovec - 23:8 (12:4)

Rozhodčí: Lukáš Filip, Roman Musialek. Nejlepší střelci: Vrkoč Jakub 6, Rusňak Martin 5, Trefná Nikol 5 - Cupáková Markéta 2, Drábek Miroslav 2, Pernica Jakub 2, Ščudla Zdeněk 2.

 

Další utkání jsou na programu už tuto sobotu. Ve dvojzápase se střetne Tábor s béčkem Brna, v Českých Budějovicích se v miniturnaji utkají domácí rezerva a béčka Kolína a Prostějova.


Komentáře

komentáře Disqus